LANDSLAGSAKTUELL: Maria Brochmann (22) var nær en plass i VM-troppen. Foto: Odd E. Nerbø

I hvert fall om du spør en av de mange Arna-Bjørnar-spillerne på aldersbestemte landslag. Å få oppleve noe lignende som det som skjer i Canada for tiden, der Norge spiller for titusener av tilskuere, frister noe enormt. Ikke minst for Maria Brochmann (22), som ble tatt ut i Even Pelleruds VM-bruttotropp, men som vraket da den ble kuttet ned til 23 spillere.— Jeg var ikke så veldig skuffet, for jeg har bare vært på én landslagssamling. I år ble litt tidlig for meg, men det skal ikke bli lenge til jeg er med, lover Brochmann.

FØLGES AV LANDSLAGSSJEFEN: Venstreback Cecilie Kvamme (19) har gjort seg interessant for Even Pellerud. Foto: Paul S. Amundsen

Haugland til EMHun er den i Arna-Bjørnar som er nærmest pr. i dag, men en hel rekke andre er også hete kandidater til å komme opp blant de aller beste. På U23-landslaget har Brochmann selskap av hele seks klubbvenninner (se faktaboks), der venstreback Cecilie Kvamme, midtstopper Ingrid Stenevik og høyrekant Amalie Eikeland virker å være temmelig tett på en sjanse hos landslagssjef Pellerud.

TEKNIKER: Amalie Eikeland er en lettbent og teknisk begavet kantspiller. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

— På kort sikt er A-landslagsledelsen nysgjerrig på tre-fire spillere. På lang sikt ser de potensial hos flere, sier Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen.Det aller største talentet er trolig Karoline Haugland. 17-åringen som allerede har etablert seg i Toppserien, skal i sommer til Israel og spille EM med dem som er to år eldre enn henne.

— Jeg gleder meg skikkelig. Det ser jo veldig gøy ut det de holder på med i VM nå, smiler Haugland før mesterskapsdebuten.

Forbildene

At målet på sikt er A-landslaget, er udiskutabelt. Da hjelper det nok å vite at det finnes mange av dem som har tatt steget fra Arna-Bjørnar til A-landslaget tidligere. For selv om klubben denne gang – for første gang siden 1995 – ikke har noen spillere i den norske VM-troppen, er så mange som fem av 23 i Canada tidligere Arna-Bjørnar-spillere. Pelleruds mest betrodde aktører er nettopp Maren Mjelde (25) og Kristine Hegland (22), duoen som i en årrekke satte standarden på treningsfeltet i Arna.

AMBISIØS: - Jeg ønsker å komme opp på A-landslaget så fort som mulig, sier U23-landslagsspiller Vilde Bøe Risa (19). Foto: Odd E. Nerbø

— De er gode forbilder. Arna-Bjørnar har fostret mange toppspillere, og de viser at det absolutt er mulig å bli god her, sier Vilde Bøe Risa (19).Hun mener hun må utvikle sin egen fysikk før hun er klar for et nytt nivå.

— Både Maren og Kristine er robuste spillere som er veldig godt trent. Teknikken tror jeg at jeg har, men det handler om å være tøff nok for å møte de beste i verden, sier Risa.

DRØMMER: - Det ville vært stort å få oppleve et mesterskap med A-landslaget, sier Lisa Naalsund (20). Foto: Odd E. Nerbø

Misunnelig— Akkurat nå er U23-landslaget stedet for meg, men ambisjonen er selvfølgelig å komme opp på A-landslaget. Slik har det alltid vært, og jeg ønsker at det skal skje så fort som mulig.

Også Lisa Naalsund (19) befinner seg foreløpig i kategorien "ung og lovende". Hun medgir at hun blir misunnelig når hun ser TV-bildene fra Canada og all oppmerksomheten de norske fotballjentene får.

— Ikke alle får oppleve noe sånt. A-landslaget er nok et stykke unna for meg ennå, men jeg tror det er mest opp til meg og det jeg legger ned av trening, sier Naalsund.

Så gjenstår det å se om hun og de andre i Arna-Bjørnar utvikler seg fra å være store talenter til å bli fullvoksne spillere som kan måle seg med verdensstjerner som Marta, Lotta Schelin, Abby Wambach og Célia Šašić. Om fire år – under VM i Frankrike – har vi svaret.

— Nå mangler vi den faste internasjonale referansen i hverdagen. Derfor er det viktig for oss å få den første spilleren fra denne gruppen som dundrer gjennom og blir en fast del av A-landslagstroppen, fastslår Bjarne Hagen.