Etter forrige nederlag borte mot Trondheims Ørn (1-2) lovet A-B trener Bjarne Hagen at de skulle finne en oppskrift bestående av entusiasme, revansjelyst og forbannelse for å slå tilbake. Tre dager senere står Arna-Bjørnar fortsatt uten hjemmeseier.

– Det var kjipt at det ikke gikk veien i dag. Jeg synes vi var det beste laget i 90 minutter så det var veldig kjedelig at vi ikke greide å stå hele distansen. Vi har en målsetting om å vinne alle kamper her hjemme på Arna stadion så det er ikke noe kjekt i det hele tatt, sier Tina Algrøy.

Lange flate baller

Tina Algrøy har gjort sakene sine svært godt når hun har fått sjansen på topp denne sesongen, og er Arna-Bjørnars toppscorer med fire mål. Men i onsdagens hjemmekamp fikk hun svært utakknemlige arbeidsforhold.

Hjemmelaget la seg dypt med to defensive lagdeler for å hindre baklengsmål. Resultatet ble at Kolbotn fikk lov til å trille ball, mens angrepsspillet ble preget av håpløse lange baller. Lange baller som Algrøy måtte jage på uten noe særlig hell, før det var spilt 35 minutter.

Lobbet i stolpen

Tina Algrøy startet løpet sitt perfekt, og pasningen fra Maria Brochmann var perfekt vektet. Spissen løp fra begge midtstopperne og kom helt alene med keeper. Elegant lobbet hun ballen over Siiri Valimaa i Kolbotn-buret, og var nesten klar til å starte jubelen. Dessverre gikk ballen i stolpen, og ut.

–Jeg hadde mye bedre tid enn jeg trodde og burde tatt den ned i stedet for å avslutte, jeg ble rett og slett litt stresset. Det var surt at den gikk i stolpen og ikke innenfor stengene, sier Algrøy som hadde scoret i to kamper på rad.

Hjemmelaget var gode det siste kvarteret før pause. Etter flere skuddforsøk og halvfarlige hjørnespark, fikk A-B straffespark fordi en Kolbotn-stopper blokkerte et skuddforsøk med hendene.

Lisa Naalsund fikk oppgaven fra krittmerket. Kaldt og rolig fintet hun målvakten, før hun trillet ballen i motsatt hjørne. Selv om utførelsen var tatt ut av læreboken, var hjemmelagets feiring et bevis på at det kanskje var sesongens viktigste. Alle spillerne, med unntak av keeper, stormet for å å juble sammen med Naalsund.

– Vi har ikke scoret på så mange sjanser så det er viktig å score da jeg fikk sjansen en mot en mot keeper. Det var ganske kontrollert og jeg blir heldigvis ikke nervøs i slike situasjoner, sier Naalsund og legger til.

– Vi tapte i alle fall ikke. Vi må stå sammen og kjempe videre for å klatre på tabellen.

Kalddusj etter pause

1-0-scoringen ga hjemmelaget en etterlengtet vitamininnsprøytning. A-B flyttet presset høyere opp i banen, tok mer over banespillet og produserte en rekke farlige målsjanser.

Likevel fikk de smake sin egen medisin. Kontringsfotball. Etter 54 minutter utnyttet gjestene ubalanse i hjemmelagets forsvarfirer og rullet opp på høyrekanten. Et hardt og presist innlegg fant spissen Jenny Norem, som bredsidet den kontrollert i mål.

– Vi får ta med oss at vi gjorde en vanvittig god kamp i forhold til tidliger, og vi holdt ut i 90 minutter. Det får vi bare ta med oss borte mot Stabæk på lørdag, så skal vi knuse dem, sier Algrøy.

Presset Kolbotn i sluttminuttene

Hjemmelaget presset på for å ta med seg alle poengene mot Kolbotn. Maria Brochmann hadde en suser fra 20 meter som gikk like over mål etter 70 spilte minutter, mens Amalie Eikeland og Naalsund også hadde sine farligheter uten nettsus.

Arna-Bjørnar ligger på en niendeplass med fem poeng, mens Kolbotn innehar sjetteplassen fem poeng foran.

Arna-Bjørnar – Kolbotn 1-1 (1-0)