Torbjørnsens tid i Rosenborg er over. Det meldte klubben på sine hjemmesider torsdag kveld.

«Det er felles forståelse av at klubbens strategier for rekruttering og utvikling av spillere nå går i en ny retning som gjør at partene har blitt enige om å avslutte samarbeidet», skrev RBK i går.

— Jeg er litt overrasket, men det er Rosenborg som har henvendt seg til meg med ønske om å runde av. Jeg er for så vidt litt enig i det, fordi samarbeidet ikke har fungert optimalt det siste halve året, sier Torbjørnsen til NRK.

Ikke truffet med alle anbefalinger

Torbjørnsen og Rosenborg har samarbeidet i to perioder – først fra 2006 til 2009 og deretter fra 2011 og frem til nå.

Speideren har vært sentral i signeringen av spillere som Kris Stadsgaard, Marek Sapara og Mike Jensen, men har ikke truffet med alle spillerne klubben har hentet på hans anbefaling.

Boti Goa og Mohammed-Awal Issah er blant dem som ikke slo til på Lerkendal.

— Ikke rett mann

Torbjørnsen forteller til NRK at det har vært uenigheter mellom han og klubben knyttet til hvilke spillere som bør og ikke bør hentes til Lerkendal.

– Vi har til tider vært veldig uenige på hvilke spillere vi enten skal hente, eller ikke hente. I tillegg har Stig Inge Bjørnebye en litt annen arbeidsmetode enn hva jeg har hatt og har vært vant til. Klubben ønsker å innføre noe litt annerledes, og da er kanskje ikke jeg mannen som skal være med på den reisen videre.

Han forklarer videre at det er spesielt det siste halve året at partene har vært ekstra uenige, og at det ikke er noe poeng å samarbeide når kjemien ikke er optimal.