KR REYKJAVIK – ROSENBORG 0-1

REYKJAVIK: Rosenborg var bunnsolide defensivt motKR Reykjavik. Like solidsyntes ikkeMike Jensen at dommeren var.

Mot slutten av kampen pratet han påseg et gult kort. Han gjør ingen forsøk på å nekte for at han var krass mot dommer Adam Farkas fra Ungarn.

— Jeg syntes det var på tide å fortelle dommeren at 100 prosent av 50/50-duellene ble dømt KRs vei i den perioden av kampen. Samtidig hadde jeg spurt ham underveis i kampen om vi kunne sette fort i gang, men han var tydelig på at han ville blåse først. Så var det to ganger at (Palmi Rafn) Palmason hadde sparket ballen inn i oss før fløyta var blåst, så jeg spurte ham om regelen hans var endret og da fikk jeg gult kort, forklarer Jensen.

-Ikke bare fornøyd

Irritert var han også over at det offensive samspillet tilRosenborg ikke holdt toppnivå.

— Vi burde scoret flere mål.De siste avleveringene er ikke gode nok, slo Jensen fast noen små minutter etter at seieren var sikret.

Spesielt etter Pål André Hellands straffescoring – som kom etter at snaue timen var spilt – bød det seg en god del kontringsmuligheter for RBK. Men ingen av dem ble utnyttet til scoringer, og så mange store sjanser ble det heller ikke.

— Vi holder for mye på ballen, derfor blir ikke sjansene gode nok, sier Jensen.

- Så du er ikke bare fornøyd tross seier?

— Nei, det er jeg faktisk ikke. For jeg synes vi setter oss selv i gode posisjoner fordi vi er ekstremt disiplinerte, vi jobber hardt defensivt. Men når vi så får kontringene, så må vi utnytte dem bedre, vi må få større sjanser utav dem. Det er greit nok med en ok sjanse eller et skudd, men vi kunne spilt oss til større sjanser, så det er jeg faktisk ikke fornøyd med.

Bruker for mange touch

For å bedre kontringsspillet og få flere store målsjanser, mener Jensen at hver spiller må bruke mindre tid med ballen.

— Det blir for mange touch i perioder. Vi må spille hurtigere, sier Jensen, som påpeker at en svært tørr bane riktignok sinket farten på ballen underveis.

— Men vi må få til mer samhandling. Det går ikke at vi bruker så mange touch på et høyere nivå, da blir vi straffet, fortsetter han.

Men tross at samhandlingen ikke satt helt perfekt, så ble det RBK-seier og en fin ledelse foran returkampen på Lerkendal på torsdag.

— Et riktig godt utgangspunkt. Vi vinner og hvis vi defensivt leverer den jobben vi gjorde i dag, så tror jeg ikke vi kan tape, sier kapteinen bestemt.

Som var mer fornøyd med arbeidsinnsatsen og duellstyrken til RBK enn pasningsspillet og dommeren.

— Det blir en fysisk kamp når ballen henger litt i gresset, da blir det flere taklinger. Men det synes jeg vi tok godt. Vi sto opp mot et godt mannskap, sier Mike Jensen.