KR REYKJAVIK – ROSENBORG 0-1

REYKJAVIK: Med seier på bortebane har Rosenborg plassert én fot godt inne i tredje runde av kvaliken til Europaligaen etter triumfen i Islands hovedstad.

— Selvfølgelig har vi et godt utgangspunkt nå, konstaterte trener Kåre Ingebrigtsen overfor adressa.no etter kampslutt sent i går kveld.

Allerede i dag trekkes motstanderen i den eventuelle tredje runden.

— Vi tok fighten

Før kampen på Island handlet det fra Rosenborgs side om å være skjerpet om oppgaven å holde nullen, forteller RBK-sjefen.

— I en bortekamp i Europa handler det om ikke å slippe inn mål. Vi visste vi kom til å skape muligheter, vi visste vi kom til å score. 1-0, det synes jeg er veldig bra.

- Tok dere fighten slik du ønsket på forhånd?

— Jeg synes det. Vi står opp i duellene og vi har bra tempo på ball og flytter rundt. Jeg synes ikke det er så mye de får til, vi fikk bra kontroll på dem. Det de hadde å komme med var dødballer, oppsummerer «Bruttern».

Kollektivet RBK

Pål André Helland satte svært så trygt inn scoringen på straffespark etter at Søderlund hadde blitt revet ned i feltet. Med det står Helland med scoring i ti av elleve starter denne sesongen.

— Straffen var kjempebra. Men det er kollektivet Rosenborg som tar med seg seieren i kveld. Jeg synes gutta legger ned en kjempejobb. Stort sett hadde vi veldig god balanse og kontroll på KR gjennom 90 minutter, sier Ingebrigtsen.