— Slik jeg ser det, er han ferdig for sesongen. I NHL er de nå veldig strenge på når man kommer tilbake etter hjernerystelser og hodeskader generelt. Så lenge han ikke trener på is ennå, ser det mørkt ut med tanke på at han skal rekke en eventuell finale, mener svensken, som er agent i firmaet Newport sports.

Dette sa Ryman tidlig på mandagen. Litt senere ble det kjent at Zuccarello trente "forsiktig" ved siden av lagkameratene.

New York Rangers har i kjent stil vært svært hemmelighetsfulle når det gjelder opplysninger om skadde spillere, men fredag sa trener Alain Vigneault følgende om Zuccarello til avisene i New York:

— Han gjør alt uten å trene på is.

På spørsmålet om nordmannen kunne bli aktuell til semifinaleserien mot Tampa Bay, svarte treneren:

— Man kan alltid håpe.

- Mest sykling

— Så vidt jeg vet har han ikke kunnet delta i noen hard fysisk trening. Det har mest vært sykling, forteller Ryman.

Han var senest i kontakt med Zuccarello i helgen, og fikk ikke da noen forståelse for at det er snakk om noe raskt comeback.

— Jeg synes han bare skal ta det dag for dag og ikke stresse med noe comeback. Det holder ikke å være 95 prosent klar. NHL har hatt et veldig fokus på hjerneskader, og det er nok ingen som vil at han skal komme tilbake for tidlig, mener den tidligere Vålerenga- og landslagsspilleren Ryman.

Agenten forklarer at det er legen til New York Rangers og NHLs holdning til hodeskader som avgjør når nordmannen kommer tilbake.

— Det er kanskje et stykke fra å kunne trene utenfor isen til å spille knalltøffe og fysiske Stanley Cup-finaler?

— Ja, det er en veldig stor forskjell. Når han ikke er på is ennå, synes jeg det høres utenkelig ut at han skal kunne klare det.

- Begynte for tidlig

Den norske landslagsspilleren Marius Holtet har hatt flere hjernerystelser og sliter fremdeles med ettervirkningene. Han har ikke spilt hockey på halvannet år. Da Aftenposten snakket med ham før årets VM, poengterte han viktigheten av å ta hjernerystelsene på alvor:

— Jeg gjorde en tabbe da jeg begynte å spille igjen for tidlig, sa Holtet.

New York Rangers spiller kamp to i semifinalen mot Tampa Bay natt til tirsdag. Laget vant 2-1 i den første kampen, et resultat som har gått igjen i sluttspillet hele syv ganger for klubben. I hele sluttspillet har laget aldri vunnet en kamp med mer enn ett mål.

I den andre semifinalen leder Anaheim Ducks 1-0 over Chicago Blackhawks. Det spilles best av syv kamper, og det kan i teorien fremdeles ta to uker før det er snakk om finalespill.