— Om han vinner eller blir nummer fire spiller ingen rolle. Det viktigste er at han kommer seg til mål på ordentlig måte, sier Jomar Blekkan om Ivar Sånnas løp på Momarken førstkommende lørdag.

Fiaskostarter

Like før jul ble det kjent at Jomar Blekkan på vegne av hesteeier Kolbjørn Selmer hadde fått tilslaget på den svenske superhesten Ivar Sånna. Men etter to starter, som begge er endt med sisteplasser på Leangen har ikke importen vært i nærheten av imponerende.

I samarbeid med eier Kolbjørn Selmer valgte Blekkan å flytte Ivar Sånna til trener Frode Hamre for to uker siden. Det skjedde etter at Blekkan ble operert og sykmeldt da hingsten Torpa Nils ble fullstendig vill og uregjerlig i løpsbanen og sparket bakover. Travtreneren beskyttet hodet med høyre hånd og ble skadd.

- Enorm

Blekkan er fortsatt sykmeldt i minst tre uker til, men gleder seg til å se Ivar Sånna i aksjon igjen.

— Tilbakemeldingene fra Frode er at hesten er enorm, så jeg ser frem til å se den igjen, sier Blekkan.

Etter løpet for drøye to uker siden ble det spekulert i om millionhesten var syk eller skadet. Nå forteller Blekkan at hestens fremre knær er behandlet, men avviser at det er noe alvorlig.

— Det er småtterier, og Frode er veldig fornøyd med treningene hesten har gjennomført. Planen var egentlig at vi skulle vente til påsken med å starte, men nå blir det start allerede i helga, sier Blekkan.

Møter Papagayo E.

Og det er ikke noe enkelt felt Ivar Sånna stiller i under Steinlager Æresløp på Momarken lørdag. Blant annet stiller mesteren fra trav-VM på Yonkers i USA i fjor høst, Papagayo E. på Momarken. Dette blir hans årsdebut, og i tillegg stiller flere sterke svenske hester.

— Det blir knalltøft, men såpass må han tåle, sier Blekkan som tar turen til Mysen.

Eier Kolbjørn Selmer uttrykker optimisme med treningen hos Hamre.

— Vi er langt fra favoritter, men håper vi kan vise oss frem på en skikkelig måte, sier han.

Har RBK funnet sin nye Sapara i Slovakia?