TRONDHEIM (adressa.no): Da RBK møtte Sogndal søndag kveld, hang det et stort banner blant supporterne iKjernen om at sportslig leder Erik Hoftun må forlate jobben sin.

Ikke ulikt budskapet på bannere hengt opp av supportere før RBK-treningen fredag.

Mandag morgen fikk Per Joar Hansen sparken som RBK-trener, og i pressemeldingen som ble sendt ut av klubben heter det også at:

«Styret innser at det sportslige arbeidet ikke har fungert optimalt og vil fremover jobbe med å definere organisering og funksjoner på sportslig avdeling. Vi er innstilt på å bruke tid på dette.»

Skal se på hele organisasjonen

Styreleder Ivar Koteng utdyper dette overfor adressa.no, og sier at sportslig leder Erik Hoftuns jobb nå vil bli vurdert fram mot jul. Omtrent så lenge som prosessen med å finne en permanent RBK-trener kan ta.

koteng.jpg

— Vi skal vurdere sportslig avdeling fram mot jul. Hvordan det skal organiseres og slike ting, sier Koteng til adressa.no

- Det betyr at det ikke vil tas noen endelig avgjørelser rundt Hoftun og hans rolle før jul?

— Det vil ikke bli tatt noen endelige avgjørelser, nei.

Skjønner kritikken

Søndag kveld var Hoftun selv tydelig til adressa.no på at han tar kritikken fra fansen til etterretning, men at han også vil fortsette å jobbe for RBK — for å få skuta tilbake til toppen av norsk fotball.

— Det er ikke noe trivelig at det henger slike bannere. Samtidig er jeg veldig ydmyk i forhold til det: Jeg skjønner at mange ikke er fornøyd, og at det kommer kritikk. Men jeg prøver å fokusere på det jeg kan. Og det er å gjøre en best mulig jobb for RBK, sa han.

Mandag formiddag fikk Per Joar Hansen fyken som RBK-trener. Med seg på lasset gikk også Bård Wiggen, og i følge styreleder Ivar Koteng er det enda flere som sitter utrygt.

- Hvorfor er det hovedtrener som må gå, og ikke øvrig sportslig ledelse, som Erik Hoftun?

— Nå er det slik at vi ikke slutter å jobbe selv til klokken 23 i dag, sier Koteng.

Han og resten av styret er ikke fornøyd med hva som har skjedd på sportslig avdeling.

— På generelt grunnlag kan det skje noe med alle stillinger. Vi er ikke fornøyd med det som har skjedd på sportslig avdeling.

- Hva med sportslig leder?

— Alt kan skje av endringer.

Erik Hoftun har foreløpig ikke ønsket å gi noen kommentarer til adressa.no mandag.