NORWICH CITY — IPSWICH TOWN 3-1 , sammenlagt 4-2

Norwich og Alexander Tettey gikk seirende ut av den norske duellen mot Jonathan Parrs Ipswich i opprykkssemifinalen. Midtbanespillerens klubb er klar for finale på Wembley etter 3-1 lørdag og 4-2 sammenlagt.

Norwich hadde sikret seg et godt utgangspunkt med 1-1 i den første av de to semifinalene på bortebane. Lørdag skulle det bli avgjort hvem av de norske duellantene som ville få muligheten til å kjempe mot Middlesbrough i opprykksfinalen på Wembley 25. mai.

De to rivalene fra East Anglia klarte ikke å true hverandres mål noe særlig i den første omgangen, men like etter pause hendte det som skulle vise seg å bli avgjørende for kamputfallet.

Da Norwichs Nathan Redmond etter 49 minutter avsluttet forbi målvakt Bartosz Bialkowski, reddet midtstopper Christophe Berra med hånden på streken. Dommer Roger East hadde ikke noe annet valg enn å vise ut skotten og dømme straffespark. Det satte Wes Hoolahan sikkert i mål.

SKAL SPILLE FINALE: Norwichs Nathan Redmond og Cameron Jerome (nr.10) feirer seier over erkerival Ipswich i playoff-semifinalen. Foto: Joe Toth / BPI / Digitalsport

Selv med en mann mindre, slo Ipswich tilbake ti minutter senere. Tommy Smith fikk tåa på ballen og sikret 1-1, men det fikk Norwich til å våkne.Fire minutter senere dro Martin Olsson seg fri på venstrekanten. Bialkowski reddet skuddet, men måtte gi retur, og Redmond satte til slutt inn 2-1. Med 13 minutter igjen å spille satte Cameron Jerome spikeren i kista. Spissen kom alene med Bialkowski og pirket ballen inn i buret.

Tettey spilte hele kampen for Norwich, mens Parr aldri kom på banen for Ipswich lørdag.