Middlesbrough er bare 90 minutter unna spill i neste sesongs Premier League. Brentford ble slått 3-0 i semifinalen i opprykksspillet fredag.

Middlesbrough hadde med seg 1-2-seier fra bortekampen mot Brentford og var store favoritter foran returkampen hjemme på Riverside Stadium. Det stempelet innfridde klubben til fulle og vant 5-1 sammenlagt.

Lee Tomlin åpnet scoringsballet midtveis i første omgang da han svingte ballen opp i hjørnet med et praktfullt skudd fra rundt 20 meter. I andre omgang økte spanske Kike til 2-0, før Albert Adomah punkterte kampen med hjemmelagets tredje scoring.

Middlesbrough, som trenes av spanske Aitor Karanka, møter Norwich eller Ipswich i opprykksfinalen på Wembley 25. mai.

Norwich og Alexander Tettey har med seg 1-1 fra bortekampen mot Jonathan Parrs Ipswich. Duellen avgjøres på Carrow Road lørdag.

Vinneren av opprykksfinalen kan se fram til en anslått utbetaling på 120 millioner pund, tilsvarende rundt 1,4 milliarder kroner. Det er belønningen for spill i Premier League neste sesong.

Bournemouth og Watford sikret seg direkte opprykk til den engelske toppserien. (©NTB)