Etter 13 minutter i oppgjøret mot Aston Villa, sendte Southampton-spissen vertene i ledelsen etter å ha rundet Aston Villas keeper. Det var starten snaut tre elleville Mané-minutter.

Følg kampen direkte her!

For i det 14. spilleminuttet fulgte 23-åringen opp et håpløst tilbakespill fra Ron Vlaar, før han trillet ballen i åpent mål og doblet ledelsen.

Og i det 16. minuttet slettet han tidligere Liverpool-helt Robbie Fowlers 20 år gamle rekord, da han fullførte sitt hat trick på 2 minutter og 56 sekunder.

— Tror ikke Fowler er fornøyd

— Det er uvirkelig, sier TV 2s programleder Aleksander Schau på kanalen i pausen.

Imponert var også tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann, som sitter i studio i Bergen for TV-kanalen. Fowlers rekord fra 1994 var på 4 minutter og 33 sekunder, og kom i serieoppgjøret mot Arsenal på Anfield.

— Jeg tror ikke Robbie vil være fornøyd i kveld. Det er nok en rekord han ville beholde, sier Hamann.

Mané kom til Southampton før innværende sesong, etter to sesonger i den østerriske klubben Red Bull Salzburg. Han har 22 landskamper for Senegal.

Tim Sherwood har gitt Aston Villa et løft etter at han tok over i managerstolen tidligere denne sesongen. På St. Marys fikk han en tung dag.

— Jeg forventet ikke dette. Villa har vært så fulle av selvtillit de siste ukene, sier Dietmar Hamann.

For Southampton var ikke ferdig med Sadio Manés utrolige hat trick. De har også en annen spiss som vil vise seg frem.

Long med perlescoring

Etter 26 minutter økte nemlig Shane Long ledelsen til 4-0, før samme mann syv minutter til pause økte til 5-0 med et herlig langskudd fra 35 meter.

På overtid i førsteomgang reduserte Aston Villas Christian Benteke til 5-1. Ti minutter før full tid var det Graziano Pelles tur til å tegne seg på scoringslisten, da italieneren økte til 6-1. Laget fra sørkysten har hatt en god sesong, og står med 60 poeng etter 37 serierunder. Også tidligere denne sesongen har Southampton sendt hjem en motstander i skam.

I oktober vant Southampton 8-0 mot Sunderland. Bortelagets spillere var så flaue etterpå at keeper Vito Mannone ønsket å betale Sunderland-supporterne tilbake inngangspengene.

— Jeg vil snakke med resten av laget for å se om det er mulig at de får refundert utgiftene sine for billetter og reise. Dette er vanskelig for oss, men det er vanskelig for dem også, sa Mannone til Sunderland Echo.