DEBRECEN (aftenposten.no): Det var Nora Mørk som ble kåret til Norges beste, men det var likevel Sanna Solberg (24) som fikk det største utropstegnet bak navnet etter nedsablingen av Ukraina tirsdag kveld.

Seks skudd. Seks mål.

Det er vanskelig å gjøre det særlig bedre.

Betydelig bedre enn åpningskampen mot Romania, i alle fall. Da bommet hun på alt.

— Jeg måtte jobbe med meg selv etter den første kampen. Jeg var ikke så fornøyd da, så det var godt at det fungerte bedre i dag, sa hun til Aftenposten etter det hun selv mener er hennes beste mesterskapskamp for Norge.

Ekstremt spenstig

Og skal vi tro traverne Camilla Herrem og Karoline Dyhre Breivang, er det Solbergs fysiske forutsetninger som gjør henne så rå.

— Hun har en ekstrem spenst. Hun er også en veldig god skytter. På grunn av fysikken er hun en veldig god forsvarsspiller, som gjør at hun også kan stå som toer i forsvar. Og så er hun veldig rask, og dermed viktig på kontringene, sier Herrem om den 178 centimeter høye kantspilleren.

Dyhre Breivang er enig. Hun fikk Solberg som lagvenninne i Larvik i sommer, og mener at utviklingen har vært merkbar på den korte tiden.

— Hun har en fantastisk fysikk, og «et heng» som jeg gjerne skulle hatt selv, men som jeg nok aldri kommer til å få. Hun er veldig treningsivrig, og har en god teknikk, skryter kapteinen.

Da vi spør Solberg selv om hva som er hennes sterke sider som håndballspiller, trekker hun frem mye av det samme som sine mer rutinerte lagvenninner.

— Jeg er jo ganske rask og spenstig. Så er jeg høy og har en lang arm. Det er bra når jeg får brukt det riktig, sier hun, som på landslaget igjen spiller sammen med tvillingsøster Silje. Hun er nå blitt forfremmet til Norges førstevalg mellom stengene.

— Det kommer hun til å takle veldig bra. Hun har stått bra i Danmark nå i høst, jeg er ikke bekymret, sier kantspiller Solberg.

Og keeper Solberg ble naturligvis veldig glad for det hun fikk se tvillingen gjøre i angrep.

— Det var veldig, veldig godt å se, smilte hun.

— Et deilig forhold

Nå danner Solberg en formidabel venstreside sammen med Camilla Herrem. Men å danke ut veteranen, der er hun ikke ennå.

— Nei, jeg tror ikke det. Hun er en veldig god spiller som jeg kan lære veldig mye av. Hvis vi kan gjøre det bra sammen, blir jeg veldig glad.

Det er Herrem helt enig i.

— Det som er så bra med forholdet vårt er at vi unner hverandre alt godt. Det er deilig å ha et så godt samarbeidet, og det er gøy når det fungerer så bra, sier rogalendingen, som selv mål på fire av fem skudd på de drøye 27 minuttene hun var på banen.