iTromsø skrev i vinter om interessen fra langløpslaget Team Santander for å hente inn den tromsøbosatte 29-åringen på laget. Nå har han takket ja til tilbudet om å gå for laget neste sesong, og forlater dermed Team Nord-Norge, der de beste nordnorske løperne går i forbundsregi.

Dette betyr at han blir lagkamerat med Andreas Nygaard som også bor i Tromsø, og Team Santander-leder Nils Marius Otterstad har tidligere ikke lagt skjul på at fordelen av at de to bor i samme by, og kan trene sammen.

— Jeg håper selvfølgelig at avtalen er i boks og form min del er det utelukkende positivt hvis alt nå er på plass. Det er noe jeg har jobbet for å få på plass. Snorri er en bunnsolid type med Tour de Ski-deltakelse og NM-medalje, så jeg tror virkelig at han kan blomstre et nytt miljø og i en ny setting. For min egen del vil det være utrolig bra og ha en sparringspartner og treningskompis i Tromsø som jeg kan krige litt med. At vi kan være sammen i Tromsø utenom fellesssamlingene mener jeg er veldig bra for laget og en styrke for oss, sier Andreas Nygaard til iTromsø.

Selv vil ikke Einarsson uttale seg om partene er enige om en avtale og sier til iTromsø at han ”ikke har skrevet under på noe”. Like fullt kjenner iTromsø til at avtalen er klar, og at Einarsson dermed blir en del av laget inn mot 2015/16-sesongen.

- Riktig retning

Men uavhengig av om han går for Santander eller ikke legger ikke Einarsson skjul på at det frister å gå langløp. Ski Classic er en serie langløp som går gjennom vinteren på siden av verdenscupen.

— Jeg ønsker å gå de største løpene, og det føles som et steg i riktig retning for meg å prøve det. Motivasjonen for å gå Norgescup og Scandinavisk Cup begynner å bli tynnslitt, og jeg er avhengig av nye utfordringer for å fortsette karrieren, sier skiløperen og nevner Marcialonga og Vasaloppet som høydepunkter neste sesong.

Han poengterer at han er veldig glad for å ha vært – og fortsatt være – en del av langrennsmiljøet i Tromsø.

— Det er flere gode løpere i byen nå enn for fem-seks år siden, og jeg håper uansett å fortsette å bidra til at langrennsmiljøet skal være bra. Dersom vi skal begynne å dele oss opp vil vi ikke lykkes, og det er viktig med et åpent treningsmiljø, sier Einarsson.

Enklere hverdag

Som en del av et profesjonelt langløpslag vil den økonomiske hverdagen bli enklere for Einarsson.

— Jeg tenker å kombinere det med å gå på universitetet samt at jeg har søkt på jobben som trener for Tromsø Skiteam U-23-trener i tillegg. Skulle jeg få den vil jeg måtte være fleksibel, og jeg tror erfaringen som trener vil være spennende, sier skiløperen.

Han har også fått med seg Vegard Karlstrøm som personlig trener.

— Vegard jobber på skigymnaset i Nordreisa og vi ble enige under NM på ski del 2 i Harstad i slutten av mars om et samarbeid.

Nå venter en treningsleir i Mallorca i store deler av mai for Einarsson.

— Der får jeg lagt ned mange treningstimer og det er en fin start på den nye sesongen.

Nygaard og resten av Santander-laget skal også til Spania i starten av mai.

— Vi har en samling i Oslo i starten av mai der rollene blir mer definert og vi skal stake ut kursen videre for laget. Så skal vi til Barcelona og se Formel 1 Grand Prix sammen med Santander, så det blir bra, sier Nygaard.

Poengtrøya glapp sammenlagt for Nygaard, som trolig må jakte den i år.

— Ja, det kan fort hende at jeg kommer til å ha fokus på å ta den, siden jeg ikke greide det i år. Det blir klart i starten av mai, sier Nygaard.