Einarsson går per i dag på Team Nord-Norge, og kom i dag inn som nummer 64, drøye to minutter bak vinneren Martin Johnsrud Sundby, på 10-kilometeren. Det ristet han fort av seg, og ser fram til å gå lørdagens femmil.

— Jeg har prestert godt på langløp i det siste, og håper jeg kan prestere godt på femmila, sier Einarsson stående på Kilkam skistadion.

Han startet ikke lenge før de største stjernene med unntak av Petter Northug som heller valgte å ta seg en skogstur, men måtte se mange titalls løpere komme inn før han i mål.

— Det er ikke sikkert det er så masse galt, men slik det var i dag var det store utslag på skiene. Jeg hadde god glid, men jeg fikk ingen rytme, sier Einarsson.

Vurderer skifte

Som iTromsø avslørte tidligere i vinter er Einarsson i søkelyset til privatlaget Santander.

— Det kan bli spennende, men vi har ikke snakket så mye om det i det siste, sier Einarsson.

Han legger ikke skjul på at et miljøskifte frister.

— Jeg håper det er reelt at de ønsker meg, men det kan bli tøft neste sesong når mange skal satse på langløp, men det er uansett en god utfordring. En annen ting er at jeg økonomisk sett ikke kan fortsette som i dag, og i et privatlag vil jeg kunne få lønn på heltid, sier skiløperen.

I Team Santander står Einarsson høyt i kurs.

— Vi ønsker å tilknytte oss personer som vil bil en profil. Snorri er en vi anser for å være i det øverste sjiktet i norsk langrenn, sier Teamsjef Nils Marius Otterstad til iTromsø.

Før påske

Etter Ärefjellsløpet lørdag vil ledelsen i laget raskt se inn mot høsten.

— Vi vil allerede søndag se på hvilke løpere vi ønsker inn mot neste sesong. Disse kan i teorien få tilbud allerede før påske, sier Otterstad.

Teamet har i vinter hatt to hjelpeløpere i tillegg til sine sju egne. Det har vært Einarsson i Vasaloppet og den svenske VM-vinneren Johan Olsson.

— Vi bruker ikke hvem som helst.

I Team Nord-Norge var det ellers variable prestasjoner på dagens 10-kilometer. Rolf Einar Jensen (15), Morten Harjo Pettersen (23), Håkon Mikalsen (61), Bjørn Vidar Suhr (122) fullførte distansen.