STORSTEINNES: I det 25 kilometer lokale rennet Strupendilten på Storsteinnes tok Einarsson nok en gang lurven på Andreas Nygaard, som han gjorde på Tromsø skimaraton for to uker siden.

– Andreas fikk en luke på fem-seks sekunder, men jeg tok han igjen helt på slutten og tok han i spurten. Vi er gode kompiser, så det var bare moro det, sier Snorri Einarsson, som vant løpet på tiden 1.08,25. ## Østensen og Rønning

Nygaard synes selvsagt det var surt å tape, men ser det positive i at Einarsson er i form før Vasaloppet (90 km) til helgen, når han skal hjelpe Nygaard i kampen om å vinne den grønne sprinttrøya i sammendraget.

Nygaard ligger på 2.-plass med 160 poeng, 20 poeng bak Øystein «Pølsa» Pettersen.

– Snorri er tidligere sprinter og sterk som bare det. Målet har hele tiden vært å ta tilbake den grønne trøya og da er det godt å ha med en god kompis, som også er en sterk løper til å tette eventuelle brudd eller hjelpe meg opp i posisjon til spurtene der, sier Nygaard.

Men Nygaards lag Team Santander får tøff konkurranse.

«Pølsa»s lag Team United Bakeries (TUB) får med sterke navn som Eldar Rønning og Simen Østensen til den vanvittige kraftprøven i Sverige i helgen.

– Det spørs om de skal gå for «Pølsa» i spurtene, men et sinnssykt tøft felt blir det uansett. Jeg innså når vi var i Sverige at dette blir vanvittig tøft, men jeg er klar til innsats, sier Einarsson.

Kamp til siste slutt

Einarsson får sin langløp ilddåp i helgen, men Nygaard erkjenner at noe neppe blir avgjort før siste løp i Ski Classics-serien under Årefjällsloppet (75 km) 28. mars.

– Ingenting blir nok avgjort før da. Jeg synes Strupendilten var en perfekt gjennomkjøring før Vasaen, så nå handler det bare om å samle overskudd til vi drar til Sverige på torsdag, sier Nygaard.

Drømmen er selvsagt å vinne spurtene og til og med kjempe om seieren.

– Men erfaringsmessig tar de spurtene tidlig i løpet mye krefter, så da blir det vanskelig og det er jo det jeg satser mot, sier han.

Einarsson er heller ikke bekymret for spurtformen til kompisen.

– Jeg tror det kommer til å gå veldig bra under Vasaen. Jeg er klar til å gjøre alt jeg kan for å hjelpe Andreas og resten av laget, sier Einarsson.

Kvinneklassen i Strupendilten ble forresten vunnet av Anna Svendsen foran Silje Theodorsen.