MORA/TROMSØ: Søndag fikk han debuten sammen med Andreas Nygaard og resten av Santander-laget i Skinnarloppet i Sverige. Snorri endte på 9.-plass – rett bak Nygaard – og 1.40.4 bak vinneren Øystein Pettersen fra Team United Bakeries.

– Snorri gjorde det fantastisk bra. Han har sikkert høyere ambisjoner selv, men dette var det første løpet og det handlet om å bli litt kjent i teamet. Egentlig var det et løp som vi brukte for å teste ideer frem mot Vasaloppet. Her var ideen å spille Andreas god, som han gjorde, og så skulle vi se hvordan han preget løpet i den gruppen han var i, sier team manager i Santander, Nils Marius Otterstad.

I «ørska»

Einarssons oppgave var blant annet å trekke opp Nygaard til en spurtpris etter tre kilometer.

– Jeg gikk maks fra start, og vi bommet akkurat. Jens Kristian (Dahl) tok oss, forteller Einarsson.

– Jeg har mye respekt for de som spurter og bare går på videre. Det kostet mye, og jeg gikk i «ørska» i flere kilometer, fortsetter Einarsson, som etter hvert kom seg til hektende og gikk inn til en respektabel plasering i det 45 kilometer lange løpet.

Etter en skuffende sesong så langt, har han fått ny motivasjon frem mot Vasaloppet 8. mars. Gjør han sine saker bra, kan det ende med at han får et tilbud fra Santander. Otterstad sier at muligheten for det er «veldig stor».

– Langt unna

Einarsson har stor respekt for løperne i Ski Classics.

– På nåværende tidspunkt er jeg langt, langt unna å være god nok for et langløpslag. Slik var det både før og etter Skinnarloppet. Jeg må rett og. slett prestere, fastslår Einarsson, som understreker at han representerte Team Nord-Norge i helgens løp.

Regionlaget er også en mulighet foran neste sesong.

– Jeg holder alle muligheter åpne. Jeg ville gå ut av årets sesong med en en mulighet ekstra — ikke en mulighet mindre. Det er like sannsynlig at satser tradisjonelt. Når det ble sånn som det ble denne sesongen, er det en ekstra motivasjonsfaktor å være med på dette. Det er Andreas som har ordnet alt, sier Einarsson.

Spørsmålet er han kan leve av å gå langløp – om han skulle få kontrakt.

– Det vet jeg jo ikke. De beste løperne lever godt på det. Neste år er det veldig mange løpere som har lyst å være med i Ski Classics. Det gjøre det jo ikke lettere å få kontrakt, sier Einarsson.