JOLUMAE/TROMSØ: Det ble en dramatisk avslutning på Skandinavisk Cup for Silje Theodorsen.

Etter en meget god prolog (femte beste), ble hun hektet av en annen løper og røk ut i kvartfinalen.

Fra sidelinjen måtte Theodorsen se Barbro Kvåle avansere nærmere og nærmere i sammendraget.

1. eller 2.-plass for Kvåle ville ha ført henne opp på 3.-plass foran Theodorsen, men det ville seg ikke helt. Kvåle ble sist i finalen (6.-plass) og Theodorsen kunne slippe jubelen løs med 17. plass i årets siste sprint i Skandinavisk Cup i Jolumae.

Med 3.-plass sammenlagt i Skandinavisk Cup får hun gå sprint skøyting og 10 km klassisk i Lahti 7.-8. mars, klassisksprint i Drammen og tremila i Holmenkollen.

– Det viktigste er at Silje sikret 3.-plassen sammenlagt. Det er en utrolig sterk prestasjon, sier Team Nord-Norge trener Jostein Vinjerui.

Landslaget

Vinjerui er sikker på at Theodorsen nå blir en del av rekruttlandslaget til neste år.

– Jeg blir veldig overrasket hvis hun ikke blir det. Hun har levert så bra og stabilt i hele år. Hun kommer til å fortsette og ha Tromsø som base og det vil være utviklende og inspirerende for alle i skimiljøet her oppe. Slagordet mitt da jeg begynte som trener her var å vise at det gikk an å bli landslagsløper og verdenscupløpere med base i Tromsø, så det er stort at Silje klarer det nå.

– Lahti passer bra

Theodorsen ble nummer 16 på 5 km i v-cupen i Lillehammer i fjor høst og Vinjerui tror Theodorsen kan gjøre det bra i Lahti.

– Hun er vanvittig heldig som får gå sammen med og lære av verdens beste skiløpere. Hun kan hente mye kunnskap og Dag (Elvevold) er med som landslagssmører, som kjenner henne godt fra før. Det er to distanser som passer henne bra med skøytesprint og 10 km klassisk, så det skal bli spennende å se hvilken fremgang hun har hatt siden Lillehammer, sier Vinjerui.

Elitelandslaget tror imidlertid ikke at Vinjerui er realistisk.

– Da må du være palløper i verdenscupen, men med rekruttlandslaget får Silje ha treninger med eliteløperne hele tiden og hun vil få en veldig god oppfølging der for veien videre, sier Vinjerui.

Anna Svendsen ble nummer 26 i dameklassen, mens Eirik Solvang fra Team Nord-Norge ble nummer 26 i herreklassen.