TRONDHEIM (adressa.no): Det opplyser hans manager Are Sørum Langås i en pressemelding.

— For meg har det vært viktig å gjøre ting annerledes denne sesongen. Jeg er avhengig av topp motivasjon for å kunne gjøre den jobben som trengs for å hevde meg internasjonalt. Nå har jeg utfordret meg selv ved å ta større ansvar for eget treningsopplegg. Jeg har ikke valgt det «trygge», og nettopp denne usikkerheten gir meg den ekstra motivasjonen jeg trenger. For å få til en slik satsing på egen hånd, har jeg vært avhengig av nye sponsorer. Jeg er glad for at vi nå har fått på plass en avtale som ivaretar alles interesser på en god måte. Jeg gleder meg til å gå med det norske flagget på brystet og har blikket stivt rettet mot gull i Sotsji, sier Northug i pressemeldingen.

Lang tids usikkerhet

I lang tid har det vært knyttet usikkerhet rundt avtalen, som måtte på plass for at Northug kunne få konkurrere i verdenscup eller OL. At partene nå er enige, betyr at Northug kan delta i verdenscupåpningen i Kuusamo om snart to uker.

SPONSOR: Det har vært tydelig i hele høst at Petter Northug går på et lag utenfor landslaget og at han har en helt annen sponsor enn skilandslaget.

Northugs første høst utenfor landslaget har vært preget av sykdomsproblemer. Lenge var det uklart om han i det hele tatt ville rekke OL. Nå er han i god trening, på breen i italienske Val Senales, og er klar for den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen neste helg.Mens Northug er i fremgang, kom i går nyheten om at sveitseren Dario Cologna trolig mister Tour de Ski. Tidligere har bådde russerne og svenske Marcus Hellner antydet at de vil stå over.

— Skal aldri avskrive Northug

- For det første er det synd at de beste ikke stiller. Det er dumt, men jeg tror konkurransen blir god uansett. Alekander Legkov har sagt at han skal gå og vil bli stor favoritt, sier landslagssjef Vidar Løfshus til adressa.no.

Til tross for at representasjonsavtalen nå er klar, tror Løfshus ikke at Northug vil hevde seg i toppen under Touren.

- Nei, skal jeg være ærlig så vil det overraske meg. Men man skal aldri avskrive Petter Northug, sier Løfshus.