Petter Northug dro på hemmelig treningssamling til Italia tirsdag. I formiddag dro han ut på en rulleskiøkt i Livigno. Foto: RICHARD SAGEN

LIVIGNO (Adressa.no): Mens det norske landslaget og en rekke av de største utenlandske stjernene de siste ukene har oppholdt seg i Val Senales i Nord-Italia, har Petter Northug de to siste dagene, i all hemmelighet, trent på egen hånd i idylliske Livigno, kun en to og en halv times lang kjøretur fra Val Senales.

For å unngå unødig støy, har leiren rundt Northug holdt helt tett om oppholdet. Frykten var at Livigno skulle invaderes av journalister så fort nyheten om at Northug var på plass ble kjent.

Northugs første høydeopphold siden i sommer er i utgangspunktet mediefritt, men Northug-leiren har gjort ett unntak. Adresseavisen fikk en lang prat med både foreldrene May og John og Petter selv under frokosten i dag tidlig.

Vil spare energi

Northug har med seg foreldrene på treningssamlingen, sammen med massøren Svein Torp. Faren John forklarer ønsket om ikke å gjøre samlingen kjent slik:

— Det er for at Petter skal bruke minst mulig energi. Derfor er samlingen i prinsippet mediefri.

John møtte Petter og moren May på flyplassen i München tirsdag, etter at han hadde vært i Sotsji for å inspisere OL-byen.

May og Petter reiste sammen fra Trondheim.

— Han dro hetta over hodet og sovnet på flyet, forteller moren.

Ønsker å fly sammen

Nettopp det å ha med henne som medpassasjer var ett grep for å gjøre reisen enklere og unngå unødig støy.

— Det er alltid greit for ham å ha noen å sitte sammen med. Han foretrekker det. Da er det enklere å få slappe av under reiser. Han kan for eksempel risikere å bli vekket på flyet hvis han er alene, forteller faren John.

Petter selv er i godt slag. For en uke siden fortalte han til Adresseavisen at fremgangen var oppsiktsvekkende god og at han håpet å kunne starte sesongen allerede på Beitostølen i slutten av november.

Northug: - Det ser bra ut

Til adressa.no bekrefter han i dag at formen er i rute.

— Det ser bra ut. Kroppen virker like bra som for ei uke siden, sier Northug, som i formiddag dro ut på ei rulleskiøkt i treningsparadiset nord i Italia.

Han synes det er godt å ha foreldrene på plass.

Petter Northug skal oppholde seg i Italia helt frem til sesongåpningen på Beitostølen, hvor han etter alt å dømme skal debutere for året. Etter noen dager i Livigno, hvor han både kan trene barmark og tilpasse seg høyden, reiser Northug videre til snø, enten i Val Senales, Ramsau eller Seiser Alm.

- Får svar i løpet av oppholdet

— Det vi vet er at frem til sykdommen hadde han en veldig god oppkjøring. Han er ikke i kjempeslag nå, men det som skjer nå er oppløftende med tanke på den sykdomsperioden han har vært gjennom, forteller faren John.

— Petter vil få svar i løpet av høydeoppholdet på hvordan formen egentlig er. Han er i godt humør, legger han til.

Petter Northug er den eneste toppløperen som for tiden befinner seg i Livigno. I utgangspunktet skulle han dra til høyden 20. oktober. På grunn av sykdomsproblemene ble oppholdet utsatt.

Les mer om Petter Northugs hemmelige høydeopphold, moren og farens tilværelse etter at sønnen brøt med landslaget og se flere bilder fra Northug-familiens opphold i Italia i morgendagens papirutgave av Adresseavisen.