Emil Jönsson har som Petter Northug mistet flere uker med trening i høst på grunn av sykdomsproblemer. Foto: RICHARD SAGEN

BRUKSVALLARNA (adressa.no): Nylig uttalte Petter Northug (27) at Sveriges antatte ankermann på OL-stafetten, Calle Halfvarsson (24), kommer til å bli stresset hvis de to går sammen og at svensken vil gjøre feil.

Det utspillet er Halfvarsson fullstendig uenig i. Han mener Petter Northug tar feil.

— Absolutt ikke nervøs

— Det er bare snakk. Jeg er absolutt ikke nervøs.

- Er det mulig å slå ham på en sisteetappe?

— Ja, han er ingen robot. Man kan slå Northug ved å gå fra ham før spurten. Han er ekstremt dyktig på slutten av et løp, så hvis man kan gå fra ham før er det kanskje det beste.

Adresseavisen møtte det svenske landslaget i Bruksvallarna i Härjedalen tirsdag formiddag. I nydelige omgivelser, to-tre minusgrader, sol fra blå himmel og fire mil med skiløyper, lader svenskene opp på hjemmebane før sesongstarten. Med unntak av en syk Johan Olsson var alle de beste løperne på plass.

Tviler på sykdommen

Calle Halfvarsson er usikker på i hvor stor grad sykdomsproblemene har satt Petter Northug tilbake.

- Jeg vet ikke hva jeg skal tro. Han har tidligere sagt at han har vært syk, selv om han ikke har vært det. Man kan ikke ta inn alt avisene skriver. Jeg tror han kommer i form til OL og blir sterk der.

Den ambisiøse svensken hevder at meldingene fra den norske stjernen ikke påvirker ham.

— Jeg har fått med meg det han har sagt. Jeg bryr meg ikke så mye om det. Jeg bryr meg ikke så mye om hva Petter sier, faktisk.

Hovedfiender

- Har du noe kontakt med ham?

— Nei, vi har ingen nær kontakt. Jeg føler at vi er hovedfiender. Han er den som er absolutt vanskeligst å slå på sisteetappen og er selvskreven på det norske laget. Det er han jeg må slå om vi skal ta gull på stafetten.

- Er det enkelt å psyke deg ut?

— Nei, det er bare snakk, sier Calle Halvfarsson.

Jönsson er usikker

Sveriges sprintess Emil Jönsson er som Halfvarsson usikker på i hvor stor grad Northug er satt tilbake av sykdommen.

— Jeg har hørt rykter om at det bare var snakk. Med Petter vet man aldri. Vi har ikke avskrevet ham i hvert fall, sier Jönsson til adressa.no.

Han har selv mistet flere uker med trening i høst på grunn av sykdom.

Sveriges landslagssjef Rikard Grip er helt overbevist om at Petter Northug kommer til å prestere godt også i årets sesong.

— Han besitter en høy kapasitet og kjenner sin kropp så godt at han vet hva som må gjøres, sier Grip til adressa.no.