Olaf Tufte Foto: trond tandberg
tufte1

— Jeg har vært på så mange åpningsseremonier at jeg vet hva det gjør med kroppen min. Og jeg kan ikke prioritere det dagen før jeg skal konkurrere i OL. Vi kommer til å se den på tv og ha en seremoni her ute, sier den dobbelte OL-vinneren i singelsculle.

— Jeg har sagt klart fra om at det ikke skjer, sier han om forespørselen om å bære det norske flagget inn på OL-stadion fredag kveld.

Bor bra

Roerne hadde pressekonferanse torsdag i hagen ved huset de har leid 10 minutter kjøretur fra OL-arenaen Eton Dorney, fire mil utenfor sentrum.

Roerne har leid The Old Farm House, i idylliske omgivelser ved Windsor Castle.

Tufte sier han har planer om å være med og «krangle» i OL. Han har ikke hatt de samme resultatene som tidligere i karrieren, før dette OL. Men han har langt fra gitt opp.

— Jeg skulle gjerne hatt bedre resultater i verdenscupen, men konsentrerer meg om det jeg kan gjøre noe med. Jeg har fått ting på plass siste to månedene, og vet jeg fortsatt kan ro fort. Målsettingen er å komme i posisjon til å være med og "krangle", sier Tufte. Han bekrefter at han med det mener å kjempe i toppen.