Oswaldfalch

Mira Verås Larsen blir flaggbærer for det norske laget når det går inn på OL-stadion i London fredag kveld.

Verås Larsen, som er kona til en annen OL-padler, Eirik Verås Larsen, får nå oppdraget.

— Jeg føler meg beæret og stolt over at dette oppdraget. Da jeg ble forespurt i går, onsdag, ble jeg både overrasket og litt nervøs, men det skal bli utrolig moro. Det er en utrolig ære å bli utpekt til å være flaggbærer, sier Mira Verås Larsen i en pressmelding fra Olympiatoppen.

Hun er overrasket over valget som ble gjort.

— Tanken på at det kanskje ikke var riktig å velge meg har også streifet meg. Jeg er jo en ukjent padler – uten OL-tradisjon. Derfor er det hyggelig at man har valgt å se på meg som en representant for de yngre utøverne.

Men det er ikke bare alder som er bakgrunn for at hun er valgt til å gå først med det norske flagget. Oldefar til Mira Verås Larsen hette Oswald Falch og var med på å ta norsk OL-gull i øvelsen troppsturn under lekene i Athen i 1906. — Det går en lang historisk tråd gjennom dette valget, sier presseattaché for de norske OL-padlerne Lars Otto Bjørneland til Aftenposten.

Stolthet

At det trekkes historiske linjer til hennes oldefar gjør henne ekstra stolt.

- Det er en stor ære både for meg og hele min familie, forteller Mira Verås Larsen.

Mira Verås Larsen skal ikke i aksjon på K1 500 meter tirsdag i den siste OL-uken. For tiden gjør hun de siste forberedelsene på Årungen utenfor Oslo.

Fredag morgen reiser hun til London. Deretter reiser hun tilbake til Norge og Årungen og fortsetter forberedelsene sammen med sin mann Eirik Verås Larsen.

— Valget av Mira Verås Larsen falt på en ung utøver med en fremtid og en fin representant for sporten, sier toppidrettssjef Jarle Aambø.