Crystal Palace — Watford 2-1

To dødballmål ga Crystal Palace seier over Watford i søndagens semifinale i FA-cupen. Dermed er London-klubben klar for finale mot Manchester United.

Crystal Palace har aldri vunnet FA-cupen. En eneste gang har klubben vært i finale. Også i 1990 var Manchester United motstander. Den gang vant storklubben etter omkamp.

21. mai får Alan Pardews lag et nytt forsøk i finalen på Wembley. Pardew spilte selv på Palace-laget som tapte finalen for 26 år siden.

Crystal Palace gikk voldsomt ut på Wembley søndag, og Watford lot til å bli tatt litt på senga. Allerede etter fem minutter ble det tellende resultat av Palace-overtaket. Yohan Cabayes hjørnespark ble forlenget mot lengste stolpe. Der nådde Yannick Bolasie høyest og nikket inn 1-0. Watford kjempet seg etter hvert inn i kampen, men det ble ikke mange store sjanser for noen av lagene, og Crystal Palace kunne gå til pause med ledelse.

Ti minutter ut i annen omgang viste Watford at også det laget er farlig på dødball. Igjen var det et hjørnespark som gjorde susen, og Troy Deeney brukte hodet da han overlistet Wayne Hennessey i målet.

Watford-gleden varte bare seks minutter. Laget sovnet defensivt på et innkast for Crystal Palace, og Papa Souare fikk upresset legge inn. Foran mål gikk Connor Wickham i været mot en passiv Nathan Ake, og med hodet sendte han vinnermålet i nettet bak Costel Pantilimon.

Watford-innbytter Adlène Guedioura hadde den største sjansen til å utligne og tvinge fram ekstraomganger, men han skjøt utenfor i siste minutt. Crystal Palace var det beste laget på Wembley og kvitterte fortjent ut finalebilletten.

I 1990 ble det en severdig finale som endte 3-3, før Lee Martin ble matchvinner for Manchester United i omkampen.

Pardew og hans menn skal prøve å ordne et annet utfall i år.