Etter en tung start på lørdagen, der det ble bekreftet at midtstopper Mamadou Sakho er suspendert etter en positiv dopingprøve, klarte ikke Liverpool å slå tilbake på banen.

Nedrykkstruede Newcastle, med tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez på benken, kom tilbake og sikret ett viktig poeng etter at Daniel Sturridge og Adam Lallana hadde scoret for vertene.

Dermed tapte Liverpool terreng i kampen om fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong. Avstanden opp er nå på åtte poeng, og på de fire gjenstående kampene blir det nesten umulig for Jürgen Klopps menn.

– Det føles ikke som vi har vunnet et poeng, snarere at vi har tapt kampen. Det var en intens kamp. Newcastle scoret på sine to avslutninger. Vi hadde noen flere og kunne scoret flere, men klarte det ikke, sier Liverpool-manager Klopp til SkySports.

Sturridge sørget for drømmeåpning

Det var bare spilt et drøyt minutt da Newcastle-keeper Karl Darlow måtte plukke ut ballen av nettet. Alberto Moreno slo et raskt frispark til Daniel Sturridge.

foto
Mamadou Sakho (i midten bak) var på tribunen og så Liverpool vinne enkelt mot Newcastle. Foto: Lee Smith, Reuters

Spissen tok ned ballen på brystet, vente opp og avsluttet klinisk i det lengste hjørnet.

Etter at Divock Origi ble båret av banen med skade mot Everton, blir engelskmannen svært viktig i sesongavslutningen og i semifinalene av Europa League. Sturridge ser ut til å ha prikket inn formen til sesongavslutningen, og har scoret i fire strake seriekamper.

Den første omgangen på Anfield var ikke minneverdig, men etter en halvtime vartet Adam Lallana opp med en praktfull scoring. Igjen var Alberto Moreno nest sist på ballen, før midtbanespilleren skrudde ballen opp i det venstre krysset og doblet hjemmelagets ledelse.

Viktig Newcastle-poeng

Den andre omgangen startet som den første, med en tidlig scoring. Men denne gangen var det gjestene som fikk nettsus. Papiss Cisse laget spenning i kampen da han headet inn et innlegg fra Anita etter håpløst keeperspill av Simon Mignolet.

Ti minutter senere trodde Roberto Firmino at han hadde satt inn 3-1 på en retur, etter en sterk redning av Karl Darlow, men brasilianeren var i offside da han avsluttet.

Istedenfor smalt det den andre veien. Igjen kom det mål etter et innlegg fra Newcastles høyreside. Ballen falt til slutt ned hos Jack Coleback, som utlignet via et Liverpool-bein.

Liverpool forsøkte å sikre tre poeng, men klarte aldri å sette inn en ordentlig sluttspurt. Dermed kunne Rafael Benitez reise hjem fra sin gamle arbeidsplass med ett viktig poeng i bagasjen. Dette var andre gang på en drøy måned at Liverpool rotet bort en tomålsledelse. I mars ledet laget 2-0 mot Southampton langt inne i den andre omgangen, men endte opp med å tape 3-2. Også hjemme mot Sunderland tidligere i sesongen ledet rødtrøyene 2-0, men slapp inn to mål og måtte ta til takke med ett poeng.

Med tre kamper igjen å spille, ligger Newcastle nå ett poeng bak trygg plass, men konkurrentene Sunderland og Norwich har kamper til gode på storklubben.

– Uavgjort er bra for oss i øyeblikket. Så lenge du ser vilje og kampglød i et lag i bunnen, kan man være fornøyd, sier Rafael Benitez.

Kan Tottenham snappe ligagullet? Dette er ett av mange tema i ukens Aftenpodden Sport: