Manchester United og Van Gaal fikk en opptur lørdag da de sikret seg den ene finaleplassen i FA-cupen, men det er ikke sikkert at det er nok for å redde nederlenderens jobb.

Ifølge den engelske avisen Sunday Express har tildigere Chelsea-sjef José Mourinho allerede skrevet under på en kontrakt som gjør ham til Van Gaals erstatter fra sommeren av. Avisen hevder at avtalen vil bli offentliggjort i løpet av de neste to ukene.

— United ønsket ingen distraksjoner i jakten på Champions League-plass eller FA-cup-pokalen, men de har blitt presset til å få fart på prosessen etter at rapporter om den signerte kontrakten kom ut i Mourinhos hjemland lørdag, skriver Sunday Express.

Mourinho har også blitt linket til Paris Saint-Germain den siste tiden, men det ser ut som Laurent Blanc fortsetter som trener i den franske klubben. Blanc er kommet under press etter at laget nok en gang ikke klarte å ta seg til semifinale i Champions League, men får nå tillit av formannen.

– Vi har gitt ham en toårig kontraktsforlengelse. Han blir værende hos oss neste år, sier PSG-formann Nasser Al-Khelaïfi ifølge NTB.

Taus Van Gaal

Etter 2-1-seieren over Everton fikk Van Gaal spørsmål om fremtiden, uten at manageren ville si stort:

— Jeg ser ikke lengre enn denne turneringen. Vi lever i nåtiden. Fremtiden diskuterer jeg med styret, ikke med dere, sa Van Gaal ifølge Manchester Evening News.

Han ville heller ikke diskutere om en eventuell FA-cup-tittel vil gjøre sesongen til en suksess, selv hvis de ikke havner blant topp fire i ligaen.

— Det er ikke opp til meg å vurdere, det er styret i klubben sin jobb, sa han.