Mens landslagsløperne skjøt seg regelrett bort, slo 18 år gamle Karoline Erdal til med 20 blinkskudd. Hun ble beste norske jente på fjerdeplass under søndagens sesongåpning i skiskyting på Sjusjøen.

– En stor prestasjon. Målet mitt var å skyte 20 treff, sa Førde-jenta som fyller 19 år til tirsdag.

Hun kom inn til siste stående og bare banket ned den ene blinken etter den andre som om hun ikke har gjort annet.

– Overraskende kaldt må jeg innrømme. Jeg følte jeg hadde god kontroll, og jeg klarte å konsentrere meg om det jeg skulle gjøre. Jeg tenkte da jeg kom inn til siste skyting at jeg skulle være veldig godt fornøyd uansett hvordan det gikk, for jeg hadde jo skutt 15 treff fram til da.

Tiril Eckhoff fremst i løypa her, men hun bommet seg bort fra pallen. Foto: NTB scanpix

Eneste stort smil– Følelsen det var å treffe 20 var som om det gikk opp et lys for meg, og jeg bare gikk og smilte opp den første bakken, men så gikk et det opp for meg at jeg måtte gå for fullt helt til mål.

Det var første gang i karrieren at hun fylte som det heter på skytterspråket.

– Det er vel egentlig det i en skikkelig skiskytterkonkurranse. Jeg har hatt det én gang i et rulleskirenn, men det var jo på langt nær så stort som dette, sa hun.

Karoline Erdal kommer fra Førde. Hun har gått på NTG på Geilo og er fortsatt bosatt der selv om hun for tiden studerer bedriftsøkonomi i Hamar.

Verdenscupen neste?

Juniorlandslagstrener Roger Grubben ser ikke bort ifra at Erdal også kan få gå verdenscupen i nærmeste framtid. Flere av de norske landslagsløperne har slitt med sykdom i oppkjøringen så det kan fort være plass til henne i verdenscupåpningen i Östersund om et par ukers tid.

– Det var helt klart en topprestasjon det hun viste her. Om hun er klar for verdenscupen må vi se på framover. Hun har jo to år igjen som juniorløper, sa Grubben.

Tora Berger har også en finger med i spillet blant rekruttene. Da Berger var på topp i sin aktive karriere holdt Erdal til hjemme i Førde og gikk langrenn.

– Jeg startet med langrenn, men så drev jeg litt med skyting ved siden av. Skiskyting forsøkte jeg da jeg var 10-11 år. Det var nok ikke Tora som trigget meg til å begynne, men heller broren min Lars Martin og pappa. Jeg må vel takke dem for at jeg står her, sa 18-åringen.

– Jeg vet ikke helt om jeg er klar til å gå verdenscupen. Hvis jeg får sjansen, må jeg bare innstille meg på det. Jeg har ikke tenkt på det og det har heller ikke vært målet mitt i år. Jeg håper å få gått noen IBI-renn og det er junior-VM som er målet mitt denne sesongen, sa hun. (©NTB)