Thingnes Bø skjøt raskt og presist i begge sine serier og gikk ut like bak Martin Fourcade etter siste skyting. Mye tydet på at franskmannens avslutning var sterk, og i mål var Thingnes Bø hele 12,9 sekunder bak.

– Han er der oppe han. Jeg er ikke overrasket. Vi får bare bekreftet at det er mannen å slå, sa Thingnes Bø til NRK.

Klarte ikke gå i kjelleren

– Det var et sliteløp. Jeg startet raskt og skjøt ti gode skudd. Og så er det den viljen til å gå helt i kjelleren som svikter litt. Jeg gjorde veldig masse bra i dag, og jeg tror verken jeg eller Fourcade er helt fornøyd med løpet fysisk sett, sier Thingnes Bø.

Den siste runden ble tung for stryningen. Det er fortsatt to uker til verdenscupen starter i Østersund. Det synes Thingnes Bø er like greit.

– Det var et sliteløp. Jeg startet raskt og skjøt ti gode skudd i dag. Men så er det viljen til å gå i kjelleren som mangler. Jeg sviktet litt på slutten, innrømmer han til NRK.

Han lover å rette på nettopp det til verdenscupåpningen.

– Jeg håper jeg kan gå i kjelleren i verdenscupen. Det er bra for oss å få disse løpene. Her kan man tåle å jukse litt på siste runden. I Østersund blir det ingen kjære mor, lover Thingnes Bø.

Fransk dominans

Resten av det norske laget hadde ingen god sesongåpning.

Ole Einar Bjørndalen var også bunnsolid på standplass, men klarte ikke å melde seg på i teten.

– Kroppen føles bra og responderer bra på trening, så jeg tror det kan bli bra om noen uker, sier Bjørndalen.

Emil Hegle Svendsen skjøt feilfritt på liggende, men avsluttet den stående serien med to grove bomskudd.

Tarjei Bø sliter med en ukjent sykdom og stilte derfor ikke til start på Sjusjøen.

Sesongåpningen tilhørte det franske laget. Blant de seks beste var det bare Thingnes Bø på annenplass som klarte å splitte franskmennene. Også i kvinnenes renn var det en fransk utøver som var best. 20 år gamle Justine Braisaz vant foran Tiril Eckhoff.

(©NTB)