Tiril Eckhoff skjøt to bom i sesongåpningen på Sjusjøen lørdag. Allikevel var hun nummer to i mål, med desidert beste langrennstid.

Det lover bra to uker før verdenscupåpningen. Eckhoff, som tidligere i høst avslørte at hun hadde slitt litt med motivasjonen. Den så det ikke ut til å være noe galt med på Sjusjøen.

— Det er deilig å få på startnummeret. Jeg kjenner at konkurranseinstinktet kommer snikende, sier Eckhoff på NRKs sending.

— Klassisk overtenning

Eckhoff skjøt en bom på både stående og liggende skyting. Allikevel mener hun at hun er der hun bør være før verdenscupåpningen i Østersund.

- Det var en bra start på sesongen, men det var litt teite bom. Det er greit å ha noe å jobbe med. Det er deilig å se at jeg er der jeg skal være, sier hun til statskanalen.

Eckhoff gikk godt i sporet, særlig på den første runden. Men etter det gikk det tyngre i sporet.

— Jeg startet raskt. Jeg var veldig offensiv, så ble det hardt etterpå. Jeg var overtent. En klassisk overtenning. Det ble hardt de siste to rundene.

Til tross for en liten sprekk var hun 13,8 sekunder raskere i sporet enn vinneren, franske Justine Braisaz.

— Jeg syns Tiril gjør et bra løp, hun går fort i sporet. Men vi ser at andre jenter fra andre nasjoner også går fort, sier idrettssjef i skiskytterforbundet, Morten Aa Djupvik.

— En bra start på sesongen

I mål var Eckhoff 23,1 sekunder bak Braisaz. Det var egentlig helt greit.

- Jeg føler meg sterk. Jeg har ikke lagt opp til noen formtopp. Jeg tror jeg blir sterk i år.

Fanny Horn Birkeland gikk inn til en 5.-plass med én bom, mens Ingrid Landsmark Tandrevold ble nummer åtte etter feilfri skyting. Turi Storstrøm Thoresen fra Alvdal tok den siste plassen på topp-ti-listen.

— Jeg er fornøyd med løpet mitt. Det var et skikkelig jobbeløp. Etter en kontrollert første runde var jeg faktisk ferdig. Jeg jobbet på standplass, det var målet mitt, å få en god gjennomkjøring, sier Horn.

Kun tre av skiskytterne på det norske landslaget går helgens sesongåpning. De som ikke stiller er Synnøve Solemdal, Hilde Fenne og Kaia Wøien Nicolaisen som alle har fått store deler av sesongoppkjøringen ødelagt av sykdom. Marte Olsbu stiller heller ikke på grunn av en blindtarmsoperasjon for noen uker siden.

— Vi fikk en veldig bra start på årets sesong. Det er viktig å ta med seg, konstaterer Djupvik.