LILLEHAMMER: Mens det var full norsk dominans i langrennssporet på Lillehammer lørdag, slet kombinertløperne mer med å markere seg. Jørgen Graabak gikk inn til sjuendeplass, Magnus Krog ble nummer åtte, mens Magnus Moan ble niendemann.

Tysk seier

Fabian Riessle fra Tyskland vant foran Akito Watabe fra Japan og Ilkka Herola fra Finland.

— Jeg er veldig fornøyd med dagen. Jeg synes det gikk bedre og bedre utover i løpet. Kroppen er slik at den responderer godt på trening. Det var ikke krise, men det gikk ikke fort under testløpet i Kuusamo forrige helg, sier Jørgen Graabak til Adresseavisen.

Både han og Magnus Moan har slitt med skader og sykdom i sesongoppkjøringen.

Trenger gjennomkjøringer

— Jeg har ikke fått trent så veldig lenge ennå. Jeg var utrolig råtten i Kuusamo, sier Graabak.

Magnus Moan har regnet seg frem til at han totalt har mistet 22 treningsdager fra starten av september og frem til nå.

— Med tanke på min siste periode, med mye sykdom og lite trening, så er det egentlig positivt at jeg klarer å hevde meg slik jeg gjør. Alle som har drevet med toppidrett vet jo at det verste man kan få er avbrudd. Jeg trenger bare gjennomkjøringer, så kommer jeg til å gå fortere, sier han til Adresseavisen.

- Skal bite fra meg

Kombinertløperne har ny konkurranse på Lillehammer søndag. Om fjorten dager er det nye renn i Ramsau i Østerrike. Moan tror han kan være tilbake i toppslag allerede da.

— Det kan fort skje i Ramsau allerede, men etter jul, hvis jeg holder meg frisk, så skal jeg klare å bite bra fra meg, sier kombinertveteranen.