— Jeg gjorde smart i å reise. Guttene har kviknet til, men nå har kona mi Irene blitt fått det skikkelig, sier Magnus Moan.

Les også: Moan slått ut av virus

Sprengte skalaen

Igjen har kombinertveteranen slitt med sykdom i forkant av en sesongstart. De to siste månedene har Moan vært gjennom fire runder med sykdom, men til tross for snørr og feber reiste han mandag til Finland for å prøve å komme seg på beina til helgas renn.

— På lørdag var jeg så sylte forkjøla som jeg ikke har vært på mange år. På en skala til ti vart jeg en tolver, sier han.

Selv om Moan er på bedringens vei, har han så langt ikke fått lov til å trene utendørs.

Les også: Her holder Moan seg unna

Råtten i kroppen

En rolig runde på en medbrakt spinningsykkel, en halvtime på tredemølla og en meget rolig hopprelatert styrkeøkt er alt han har lagt «i banken» denne uka.

— Det går definititv rette veien, men det er fortsatt noe som henger igjen i systemet og jeg er ikke hundre prosent ennå. Jeg har ikke vært i skikkelig trening på to uker, og det merkes. Kroppen er vant til å røre seg og trene. Når man får slike avbrekk, blir man råtten. Systemet må startes opp igjen, sier han.

Magnus Moan og Kuusamo har ikke vært en spesielt god match de siste årene. For to år siden stod han frivillig over, mens fjorårets åpning forsvant i sykdom.

Les også: Moan ute av verdenscupåpningen

Håper på start

Selv om det også spøker for deltagelsen i år, har Moan fortsatt et håp om å stille til start i helga.

— Dersom jeg stiller på start – noe jeg fortsatt har veldig tro på, så tar jeg alt som ren bonus. I verste fall stiller jeg rett i konkurransen uten å få en gjennomkjøring først. Og da skal du være glad du ikke er i konkurransedressen min - for det kommer til å gjøre vondt. Sykt vondt, sier han.

Julestjerne

Med et kortsiktig mål om kun «å komme i gang igjen», har 32-åringen allerede begynt å se fremover. Først i Ramsau om en knapp måned er han klar for alvor til å høyne ambisjonene.

— Jeg får satse på å bruke neste uke veldig bra, og så forvente litt mer normal konkurranseform på Lillehammer. Men det er kanskje også mest sannsynlig for tidlig. Først i Ramsau like før jul kan jeg være tilbake i god gammel form i sporet, sier han.