BEITOSTØLEN (adressa.no): Magnus Moan var tilskuer da 18 år gamle Jarl Magnus Riiber ble norgesmester i kombinert på Beitostølen.

— Akkurat nå føles det som om jeg kunne ha varmet opp og pushet kroppen, men jeg har lyst til å gi det litt mer det.

Det sier trønderen når han møter Adresseavisen på skistadion på Beitostølen. Landslagsveteranen som tok OL-gull på lagkonkurransen i Sotsji for to år siden sto på sidelinjen da NM ble avgjort.

LES OGSÅ:

— Veldig utsatt

Magnus Moan (32) var i likhet med langrennsløperne på høydeopphold i Val Senales i Italia i november. På samme måte som Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug er han nå syk.

— Det er et virus. Jeg har gått og småhanglet etter at jeg kom ned fra høyden.

Moan tror han pådro seg viruset enten på hjemreisen fra Italia eller at han er smittet av barna hjemme.

— I høyden restituerer kroppen tregere, og du utsetter deg for mye større belastning. Hvis du har presset kroppen din hardt, samtidig som du skal ha en hoppvekt, er du veldig utsatt. Samt at du i tillegg leverer og henter guttene i barnehagen, forklarer Moan.

- Kunne ha deltatt

Han påpeker at sykdommen er helt ufarlig.

— Jeg har hatt dette så mange ganger og vet at det kommer til å gi seg veldig fort. Jeg kunne sikkert ha deltatt i dag, men jeg tar ingen sjanser. For jeg har lyst til å være med i Kuusamo.

Som for langrennsløperne åpner kombinertløperne sin verdenscupsesong i Finland. 28. november går første konkurranse. Deretter fortsetter det på Lillehammer og i Ramsau før jul.

— Hvis det er et litt seigt type virus så kan jeg få tilbakeslag. Jeg har vært gjennom dette så mange ganger. Jeg kjenner kroppen min ekstremt godt. Jeg er ikke helt i hundre ennå, men veldig nær.

Reiser på lørdag

Jarl Magnus Riiber vant norgesmesterskapet foran Håvard Klemetsen og Magnus Krog.

— Nå handler det om å få på plass kroppen igjen, sier Moan.

Planen er å bli værende på Beitostølen frem til tirsdag, slik at han får gått på ski. Deretter skal han gjennomføre en test på rulleskimølla i Granåsen på torsdag, før turen går til Kuusamo allerede på lørdag.

— Kuusamo er noen jeg gleder meg til, for jeg har ikke konkurrert der på to år.