Kolstad lå fire poeng bak onsdagens motstander, FyllingenBergen, som lå på en tredjeplass før hjemmekampen.

Trondheims-klubben røk ut av cupen da de tapte mot Halden på hjemmebane og røk også på sitt tredje tap i serien da de tapte mot serieleder ØIF Arendal Elite.

Mot FyllingenBergen hang Kolstad godt med i åpningsminuttene. Etter ti minutter spilt var stillingen 6-6. På dette tidspunktet var det ingen av lagene som var utpreget best. Fyllingen var regnet som favoritter før oppgjøret. Bergen-klubben sto med fem seire før de møtte Kolstad hjemme i Framohallen.

Skuddvillige Liaba

Mishels Liaba var, sånn som mot Halden i cupen, en meget aktiv spiller i åpningsminuttene. Bakspilleren hadde avfyrt flest skudd i de første ti minuttene og sto med to scoringer på sine fire tidlige skudd.

Etter mange tidlige mål i kampen, stoppet det litt opp for begge lag. Liaba fortsatte å prøve seg, men Fyllingens keeper Lars Eggen Rismark stoppet mange av Liabas forsøk og etter sytten minutter sto det 8-8 i Bergen.

Kolstad så ut til å rykke ifra sent i den første omgangen. Hjemmelaget klarte aldri å innhente Kolstads ledelse i den første omgangen og lagene gikk til pause med 12-16 til Kolstad.

Effektive Palsson

Petur Palsson sendte av gårde fire skudd under den første halvtimen i Bergen. Strekspilleren satte alle fire og var Kolstads mest effektive spiller i den første omgangen. Liaba fortsatte sin elleville skuddbonanza og var svært delaktig i det Kolstad foretok seg. Bakspilleren scoret på seks av sine ni første forsøk.

De to sto for ti av Kolstads mål og bidro godt til bortelagets sterke ledelse til pause.

Lot seg ikke skremme

Selv med en tidlig to-minutter i starten av andreomgangen, klarte Kolstad å holde trykket oppe. Truls Moe Fjeseth og resten av bortelaget bestemte seg for at denne skalpen skulle de ta. Kantspilleren bidro mye i åpningen av andreomgangen og Kolstad ledet 17-20 ti minutter etter hvilen.

Kolstad fortsatte videre og så seg aldri tilbake. Trondheims-klubben holdt et jevnt høyt nivå og ledet med fire mål like før slutt.

Kolstad fikk en to-minutter da det var få minutter igjen av oppgjøret, men det stoppet ikke bortelaget. Liaba ble kveldens mann med hele ti nettkjenninger. Petur Palsson fortsatte sin effektivitet og scoret fem på sine fem forsøk. Kristoffer H. Østmo hadde også fem nettkjenninger på fem forsøk, mens Truls Moe Fjeseth endte opp på syv scoringer av ni forsøk.

FyllingenBergen prøvde å svare på slutten, men klarte aldri å innhente trøndernes ledelse, og dermed tok Kolstad en ny skalp i eliteserien. Kolstad vant til slutt 28-30.