KOLSTAD-HALDEN 30-34

I forrige runde av cupen røk topplagene ut én etter én. Arendal, Haslum og Elverum var alle eliminert, og dermed øynet Kolstad en cupmulighet de ikke hadde drømt om før sesongen.

Men i onsdagens kvartfinale hjemme mot Halden ble drømmen knust. Kolstad havnet bakpå fra start, og maktet aldri å komme helt tilbake i en kamp som til slutt endte 34-30 til østfoldingene.

Kolstad kunne deppe etter tapet mot Halden onsdag kveld. Foto: Rune Petter Ness

— Det er vondt. Dette er kanskje den beste muligheten vi har hatt til å komme til cupfinalen. Jeg tror ikke vi kommer til å få sånne gavepakker igjen, sier toppscorer Truls Moe Fjeseth, og tenker på at de fleste topplagene allerede var ute.- Nei, det får vi ikke. Vi burde utnyttet den bedre, istemmer Mishels Liaba.

Liaba aktiv

Lagene fulgte hverandre tett i åpningsminuttene, men etter Kolstads 4-4-scoring tok gjestene fra Østfold tak i kampen. Kolstad slet med å finne rommene fremover, og mye ble overlatt til den landslagsaktuelle backen Mishels Liaba.

Halden på sin side fikk god dreis på det hurtige kontringsspillet. Kolstad hang ikke med bakover, og keeper Goran Rajkovic – som har vært fremragende den siste tiden – reddet kun ett av de første 13 skuddene.

— Herjet med av én mann

Halden-backen Victor Skillhammer fikk tilnærmet fritt spillerom, og det ergrer Kolstad-spillerne.

— Vi spiller ham god, og slipper ham mellom vingen og backen hver gang – selv om vi vet at han kommer der. Det er rett og slett for dårlig av oss, sier Moe Fjeseth.

Liaba mener Kolstad gjorde jobben fremover med sine 30 mål. Det var bakover det skortet.

— Vi blir herjet med av én spiller, og det holder, sier han om 11-målsscorer Skillhammer.

Det tar trener Stian Gomo skylden for.

— Vi taper ikke for Halden, vi taper for Victor Skillhammer. Det er ingen tvil om det. I dag taper vi fra benken. Vi skulle gi ham hardt press innover i banen, for han går nesten aldri utover. I dag gikk han bare utover. Samtidig skulle vi turt å stå lenger offensivt i forsvar og tatt ham bort der. Vi la oss ned i 6-0 for tidlig, og ble veldig passive i forsvar. Det er svakhet fra benken, sier han.

Ble spennende

Herrehåndball har imidlertid en tendens til å tette seg til når det nærmer seg slutten på kampene, og et stykke ut i den andre omgangen snek Kolstad seg nærmere og nærmere.

23-27 ble til 27-28, og det så ut til å bli like tett i Nidarøhallen om i Charlottenlunds bortekamp mot Runar Sandefjord (CSK tapte 34-35 etter ekstraomganger).

Likevel klarte ikke Kolstad å komme helt ajour, og Halden dro i fra da rødtrøyene måtte ta sjanser på tampen.

— Det er surt. Jeg føler vi gjør en veldig god andreomgang i perioder, og da er det litt bittert at det ble som det ble mot slutten. Dette var en god mulighet, sier Stian Gomo.