Som sportssjef har Johansen ansvaret for spillerkjøp. Han var sportssjef i 2013 da Agnar Christensen fikk sparken, og sitter fortsatt som sportssjef etter at Steinar Nilsen måtte gå denne uken.

– En hovedtrener har en rapportering og er ansatt av styret, og har resultatansvar. Mitt ansvar i klubben er hele bildet av en klubb som driver med spillerutvikling og toppfotball , sier Johansen til iTromsø.

I et lengre intervju med avisa iTromsø i dag, sier styreleder i TIL Holding, Per Aronsen, følgende om Svein-Morten Johansen sitter trygt i jobben som sportssjef.

— Denne saken har kun handlet om trenerspørsmålet. Vi har tillit til Svein-Morten Johansen.

Samarbeidet

Nå som nok en trener har forsvunnet skjønner Johansen et situasjonen er langt fra optimal.

– Vi ønsker stabilitet rundt a-lagstreneren. Vi har hatt to, og det er styret som har ansatt og avsatt. Jeg må forholde meg til det, sier Johansen.

Overfor iTromsø forteller han at spillerlogistikk-avgjørelser er tatt sammen med Bård Flovik og Steinar Nilsen.

– Vi hadde et prinsipp om at hvis en var uenig, gikk vi ikke for det.

Det luktet svidd på Alfheim da Johansen signerte spillere før jul. I tur og orden var Christian Landu-Landu, Gjermund Åsen, Marcus Hansson og Gudmund Taksdal Kongshavn på plass i TIL-drakt.

Helmke og Hamza

Det står i sterk kontrast til 2013, der TIL og Agnar Christensen hentet Zakari Hamza og Hendrik Helmke.

– I 2013 var det stor omstilling, og vi lykkes dårlig, innrømmer Johansen.

Men til tross for fire nye spillere i hus før jul ligger TIL nå på nedrykk.

– Det var har gjort i år synes jeg har vært bra. Det er interessante, unge caser. De har også spilt mye, foruten Gudmund som har vært ute med skade, sier TILs sportssjef.

Men:

– Laget har ikke prestert som vi ønsket. Vi kunne ha prestert bedre, sier Johansen.

I kveld får «Gutan» første sjanse til å endre på det etter Steinar Nilsens trenerepoke. Da spiller laget bortekamp mot Lillestrøm.