For tiden jobber den tidligere TIL-treneren som rådgiver i den engelske Championship-klubben Sheffield Wednesday. Men den ledige hovedtrenerjobben i TIL frister Hill.

— Selvsagt.Jeg har alltid sagt at jeg vil komme tilbake til Tromsø som hovedtrener. Jeg likte tiden min der og jeg har Karoline (kjæreste, journ.anm.) der. Jeg kjenner flesteparten av spillerne der, sier Jonathan Hill på spørsmål om han kan tenke seg en retur til TIL og Tromsø.

I England jobber han i en helt annen rolle enn den han har hatt på treningsfeltet til TIL og TUIL - som rådgiver til styreleder med rekruttering av nye spillere som spesialfelt.

— Jeg ser knapt våre egne hjemmekamper. Jeg leter etter spillere som kan forsterke troppen, og har mye kontakt med klubbledere og agenter. Det har gjort meg kjent med en annet felt i en fotballklubb, sier Hill.

- Timingen er riktig

I motsetning til Truls Jenssen, som i går refset TIL-ledelsen for å sparke Steinar Nilsen, har Hill forståelse for at TIL-ledelsen nå gjør grep.

— Timingen er nok riktig. For det gir klubben nok tid til å berge seg, med ti kamper kamper igjen. De kan ta nok poeng til å ende midt på tabellen, mener Hill.

Da Hill forlot assistenttrener-jobben i TIL i 2013 stod klubben med 20 poeng etter 16 kamper. Ti kamper senere var det kun blitt ni poeng til, og «Gutan» rykket ned.

— Jeg har statistikken med meg, poengterer engelskmannen.

- Hvordan vil Sheffield Wednesday stille seg dersom du får et tilbud fra TIL som du ønsker å ta?

— Det blir opp til styrelederen i Wednesday. Det er han som har ansatt meg, sier Jonathan Hill.

Klar filosofi

44-åringen har i sin karriere jobbet i utviklingsavdelingen til Manchester United, Manchester City og juniorlandslaget til Jordan. Det mener han har gitt han et helhetlig syn på å jobbe i fotballen.

— Fotballspilleren er bare en liten del av det. Man må forholde seg til foreldre, lærere og støtteapparat, sier Hill og fortsetter:

— Det handler også om å bygge klubben sammen. Gi de unge spillerne følelsen av at det er mulig å spille for førstelaget.

Den tidligere ungdomstreneren i Manchester United og Manchester City sier:

-De beste klubbene skaper en kultur av inkludering.

Rykteflom og ros

Da Jonathan Hill forlot TIL for to år siden var det en rykter og spekulasjoner rundt avgangen knyttet til Hills livsstil.

-Folk som kjenner meg og har jobbet med meg, vet hvem jeg er. Det er alt jeg kan si, kommenterer Jonathan Hill.

Da han i vår forlot jobben som ungdomstrener i TUIL, sa daglig leder i TUIL, Roger Ness, dette om treneren:

— Han har vært utrolig dedikert og veldig faglig sterk. Det har vært en sann fornøyelse å ha han her.