Ruben Yttergård Jenssen mener TIL bør gi pappa Truls Jenssen jobben som ny hovedtrener for klubben.

Etter at nyheten om Steinar Nilsens avgang sprakk i går har spekulasjonene om hvem som skal ta permanent for alvor begynt. Assistenttrener Bård Flovik har jobben inntil videre, men uttalte at han ikke visste om det var i «2, 5 eller 14 dager» til iTromsø.

— Har TIL-hjertet

Nå tar Yttergård Jenssen, til daglig proff i tyske Kaiserslautern, til ordet for at Jenssen senior skal få prøve seg i jobben som hovedtrener i TIL.

foto
Truls Jenssen kan være en aktuell kandidat til jobben på Alfheim. Foto: Tobias Stein Eilertsen

— Han vil ikke si rett ut at han har lyst. Men jeg mener at han vil være rett mann for klubben. TIL-hjertet er langt ut på kroppen, og ingen jeg vet om jobber like hardt som han. Når han i tillegg har ett brennende engasjement for nordnorsk fotball og er helt enig i den nye budsjettpolitikken så må han være perfekt, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

— Ikke gå i trenerfella

Den tidligere TIL-spilleren mener klubben ikke bør gå i en felle han har sett andre klubber på trenerjakt gå i.

— Jeg tror at hvis TIL går til utlandet, eller henter ett eller annet kjent navn for å «redde» klubben så kjøper man seg bare en kortsiktig løsning. Kanskje det fungerer og man redder plassen. Men hva har man egentlig da reddet? Jeg mener virkelig at det er nå muligheten er der for å videreføre det gode arbeidet som Steinar har lagt ned for å ta TIL dit de ønsker, sier Yttergård Jenssen.

— Tror du TIL berger plassen om Truls Jenssen blir ansatt?

— Om TIL redder plassen med pappa bak roret, vet jeg ikke. Men jeg er 100 prosent overbevist om at ingen andre kommer til å ta den jobben med det samme alvoret og innsatsen som pappa vil gjøre. På lang sikt er det helt klart den beste løsningen, sier Yttergård Jenssen.

Har hatt flere TIL-roller

Truls Jenssen var etter spillerkarrieren på TIL assistenttrener i klubben fra 1993 til 1996. I 1997 var han hovedtrener for Sogndal i eliteserien, og reddet dem der til sikker plass mot alle odds, noe som sendte TIL på kvalifiseringsplass. Fra 1998 til 2006 var Jenssen hovedtrener for TUIL, og per i dag jobber han i Troms Fotballkrets som spiller- og trenerutvikler. I årene fra 2007 til 2012 var han spillerutvikler i TIL og jobbet tett med A-laget.

— TIL trenger en mann som ikke ønsker å bruke klubben som et springbrett til noe annet. Men en som ønsker å være med på å skape noe. Klubben trenger å bygges opp og de må erkjenne at de ikke er noen toppklubb for øyeblikket, sier Yttergård Jenssen, som var meget sentral da TIL var helt i norgestoppen for kun få år siden.

Talentutvikler

Landslagsspilleren poengterer at faren også er arkitekten bak TILs talentsatsing som har gitt en rekke resultater de siste årene. Jenssen lanserte et nordnorsk Atletic Bilbao der alle spillerne kunne komme fra landsdelen.

— Jeg tror alle er moden for hans ideer nå om ett TIL for og av Nord-Norge. Før ble han kanskje oppfattet som for radikal. Mens det er egentlig hans visjon som TIL prøver å gjennomføre nå, mener Yttergård Jenssen.

Truls Jenssen var blant annet en sterk pådriver for Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) slik det i dag framstår.

— Du har bedre trenere som er ansatt i klubben, og det er ordnet avtaler med skoler slik at elever kan trene mer. Det ble opprettet ambassadører i alle de nord-norske regionene for å følge flere spillere. Pappa står for de verdiene som TIL ønsker å få til. En klubb som produserer eliteseriespillere av god kvalitet fra landsdelen hvert år, sier Ruben Yttergård Jenssen som ler godt da han får spørsmålet om en pappa som TIL-trener betyr en tidligere retur til Tromsø.

— Den blir i hvert fall ikke senere om det skjer, svarer han.