De er allerede blant verdens absolutt beste, men kan bruke hverandre til å bli bedre, norsk idretts superpar Therese Johaug (26) og Nils Jakob Skulstad Hoff (30). Langrennsstjernen og den tidligere verdensmesteren i roing, Nils Jakob Skulstad Hoff, snakker gjerne sammen om hvordan de kan bli enda bedre innenfor sin idrett.

— Jeg diskuterer selvsagt trening med henne. Vi snakker om trening ved frokostbordet. Det er god stemning, forteller Hoff.

Langrennsløper Therese Johaug er kjæresten til Nils Jakob Skulstad Hoff.

For roeren fra Bergen var 2014 et salgs annus horribilis innenfor idretten, ettersom store deler av sesongen ble ødelagt av ryggsmerter, men på den private siden opplevde han en opptur ved at han ble sammen med Johaug.— Hun er absolutt en sparringspartner for meg. Vi har veldig mange av de samme erfaringene, og mye er overførbart mellom roing og langrenn, sier Hoff, som nå opplever at alt går bedre.

— Det var et slags Murphy's år i fjor. Alt som kunne gå galt, gikk på trynet. Men da VM var over var det akkurat som om forbannelsen var løftet.

- Liker ikke å få juling

I 2013 ble Hoff verdensmester i dobbeltsculler sammen med Kjetil Borch. I fjorårets VM røk de to ut i semifinalen, og endte til slutt som nummer 10. Hoffs ryggproblemer var en stor del av grunnen til nedturen.

— I fjor fikk vi juling. Jeg liker ikke få juling, jeg vil gi juling, sier Hoff.

Blant annet har Hoff brukt tidligere ballettrener Jane Paris for å endre på styrketreningen, med godt resultat.

— Kroppen holder og tåler det jeg gir den. Jeg har fått orden på ryggen ved å prioritere stabiliseringstrening, bevegelighetstrening og motorikk. I tillegg har jeg fått meg en ny romaskin som belaster ryggen mindre. Det er superviktig at jeg har fått det på plass, sier Hoff.

Landslagstrener i roing, Johan Flodin, sier Hoff har gjennomgått en total endring både helsemessig og teknisk.

Nils Jakob Skulstad Hoff hadde en tøff sesong i fjor, grunnet ryggproblemer.

— Det er ikke uvanlig at det smyger seg på smerter i ryggen hos roere. Mye av kraften skal gjennom ryggen. Nå har vi jobbet med å reparere skaden, og vi har fått til en ny teknisk og fysisk utvikling, sier Flodin.

Skal ned åtte kilo

Helgen 9. og 10. mai åpner de norske roerne sesongen med en regatta på Årungen. De tre båtene det satses på denne sesongen er Olaf Tufte i singelsculler, Hoff/Borch i dobbeltsculler og Are Strandli/Kristoffer Brun i dobbeltsculler lettvekt.

I og med at Brun er bergenser i likhet med Hoff, er dermed ro-tyngdepunktet i landet også i år i Bergen. Brun og Strandli ble verdensmestere i 2013, i fjor ble det bronse.

Allerede 27. – 29. mai er det ro-EM i polske Poznan.

— Vi har absolutt tro på at medalje. Kristoffer og Are er stabilt gode og har vært det lenge, sier trener Flodin.

Brun sier han har stor tro på at det skal bli resultater å skrive hjem om denne sesongen.

— Uten å bli cocky, så føler jeg meg veldig bra, sier Brun.

Hans største utfordring for tiden er å komme seg ned i vekt. Kravet i lettvektsklassen er at Brun og partner Strandli ikke kan være mer enn 70 kg hver i snitt, og ingen av dem kan være over 72,5 kilo.

— I oppkjøringen ligger vi på 78 kilo, men jeg skal ned til 70, sier Brun, som nå er 73 kilo. Han sier han «selvsagt ikke spiser snop, pasta, brus, eller lyst brød».

— Nå begynner det å tære på, spesielt når vektnedgangen spiser av muskulaturen. Men det positive er jo at vi får en sommerkropp de andre (les Nils Jakob Skulstad Hoff & co.) får. De blir litt misunnelige, sier Brun.