Neste helg avslutter Therese Johaug (26) langrennssesongen med det 38 kilometer lange Skarverennet, som går fra Finse i Hordaland til Ustaoset i Buskerud.

26-åringen gjør seg ferdig med en meget innholdsrik sesong, som blant annet har bestått tre VM-gull og fire verdenscupseirer, samt en andreplass i verdenscupen totalt.

Men sesongen har også inneholdt ting som Johaug ikke er like fornøyd med. Blant annet fikk hun et spørsmål om hva slags truse hun bruker under skidressen på en av pressekonferansene under ski-VM i Falun.

POPULÆR: Det norske pressekorpset flokket seg rundt Therese Johaug under ski-VM i Falun. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

– Jeg foretrekker boxer, det er perfekt, svarte Johaug høflig, før hun senere i mesterskapet sa at det var et spørsmål som fikk henne til å reagere.

Johaug: — Provoserende!

I et intervju med EGER Magasinet forteller Johaug mer om hvordan hun oppfatter norsk presse.

– Jeg begynner jo å ha noen års erfaring nå og jeg godtar ikke alt. Jeg er blitt flinkere til å si fra hvis det er noe jeg ikke liker. Det har vel noe med å bli tryggere på seg selv å gjøre også. Pressen har blitt mer tabloid og er mer opptatt av å skape overskrifter for å få klikk enn å lage noe med ordentlig innhold og budskap, sier Johaug i intervjuet.

– Det er provoserende! Dette er heltidsjobben min og jeg vil bli tatt på alvor, ikke bli spurt om mitt intime privatliv eller hva slags truser jeg bruker, sier Therese Johaug.

VIDEO: Her får Therese Johaug truse-spørsmålet (Foto: NTB scanpix) :

100% Sports redaktør Bertil Valderhaug er bare delvis enig med Therese Johaug.

– Det er todelt. Jeg er enig med henne at sånne spørsmål ikke hører hjemme i sånne type situasjoner (på pressekonferanse før et viktig renn), og i ski-VM var det flere eksempler på spørsmål som dreier seg om slike ting, sier Valderhaug.

Bertil Valderhaug er redaktør for 100% Sport-samarbeidet. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Redaktør: — Pinlig og fordummende– Når sportsjournalistikken dreier seg om slike ting, er det rett og slett pinlig og fordummende, legger han til - og forsetter:

– Det jeg stusser litt på, er at hun ikke reagerte der og da. Det gjorde Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Noe som er viktig å si, er at det ikke er dette sportsjournalistikk handler om. Dette er bare et par eksempler på spørsmål som ikke burde blitt stilt, sier 100% Sport-redaktøren, som tidligere har sittet i styret til Norske Sportsjournalisters Forbund.

I intervjuet med EGER Magasinet – der Johaug stiller opp som modell og forteller at hun elsker å bli stylet og stelt med – forteller hun også at hun mener at norsk presse stiller for store krav.

– Jeg synes også den norske pressen er blitt kravstor når det gjelder sportslige resultater. En bronse blir nesten sett på som et tap – kun gull er godt nok. Her er svenskene mye lettere å begeistre, sier Johaug.

Den refsen er ikke Bertil Valderhaug enig i.

– Forventingene skaper man selv og jeg tror faktisk ikke jentene har noe mindre forventning til egen prestasjon enn det pressen har. Men vi skal samtidig passe oss slik at det ikke blir sånn at det som er godt ikke er godt nok, sier 100% Sport-redaktøren.