PORTUGAL — LATVIA 4-1

Cristiano Ronaldo var i begivenhetenes sentrum med to scoringer og en straffebom da Portugal vant 4-1 over Latvia i VM-kvalifiseringen søndag.

Det første målet kom på et straffespark, mens det andre kom på lekkert vis etter et innlegg fem minutter før slutt. Da hadde Real Madrid-spilleren også misbrukt en ny sjanse fra straffemerket. William Carvalho scoret hjemmelagets andre mål for dagen etter at Arturs Zjuzins hadde utlignet for Latvia etter Ronaldo straffebom. Bruno Alves avsluttet scoringene for Portugal like før slutt.

Med seieren klatrer Portugal til andreplass i gruppe B med ni poeng på fire kamper. Sveits topper med full pott etter deres 2-0-seier over Færøyene søndag. Ungarn ligger med på tredjeplass i gruppa med sju poeng etter deres 4-0-seier over Andorra.

Cristiano Ronaldo fikk sjansen fra elleve meter for første gang da Nani ble felt etter 28 minutter. Keeperen slang seg riktig vei, men straffen var hard og velplassert. Dermed sto det 1-0. Det var 31-åringens 67. mål i hans 136. landskamp.

Quaresma-assist

Kapteinen kunne scoret nummer 68 til 2-0 etter 58 minutter, men denne gangen gikk skuddet i stanga, keeper og ut. Foranledningen var en felling av Andre Gomes rett innenfor 16-meterstreken.

Missen straffet seg ti minutter senere da Latvia kontret. En blokkering sørget for at ballen trillet ut til Arturs Zjuzins som banket inn 1-1 i høyre hjørne.

Men hjemmelaget kom tilbake kun to minutter etter utligningen. Innbytter Ricardo Quaresma prikket et innlegg på hodet til William Carvalho som headet inn 2-1. Det var den defensive midtbanespillerens første landslagsmål.

Quaresma noterte seg for en ny assist da han fant Ronaldo på bakre stolpe etter 85 minutter. Kapteinen svarte med å legge seg på siden og smelle inn 3-1 på volley.

Et nytt innlegg like før slutt havnet på hodet til Bruno Alves. 34-åringen headet enkelt inn 4-1.

Belgisk storseier

STORSEIER: Romelu Lukaku (til venstre) feirer med lagkameratene mot Estland søndag. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/NTB scanpix

I gruppe H kjørte Belgia over Estland. Dries Mertens scoret tre, Thierry Meunier og Romelu Lukaku satte inn to, mens Yannick Ferreira Carrasco og Eden Hazard scoret hvert sitt i 8-1-seieren. Estlands trøstemål ble satt inn av Henri Anier.Den siste av senkampene i samme gruppe endte med 1-1 mellom Bosnia-Hercegovina og Hellas. En kamp der begge lag fikk en utvist i tillegg til at det ble delt ut elleve gule kort. Før på dagen vant Kypros 3-1 over Gibraltar.