LEDER ENGLAND: Gareth Southgate applauderer sine gutter under kampen mot Skottland. LEDER ENGLAND: Gareth Southgate applauderer sine gutter under kampen mot Skottland. Foto: Reuters / Eddie Keogh / NTB scanpix

Southgate ikke skremt av England-jobben

46-åringen vil gjerne ta over som landslagssjef på permanent basis.

Southgate ble innstilt etter at Sam Allardyce måtte forlate sin post i september. Fredagens 3-0-seier mot Skottland var Southgates andre seier på sine tre kamper som England-sjef. Den tredje kampen endte uavgjort.

Vikariatet varer til og med tirsdagens privatlandskamp hjemme mot Spania. Deretter skal Englands fotballforbund (FA) ta en endelig avgjørelse.

Ikke redd

Jobben som engelsk landslagssjef er en av de høyest profilerte i fotballen og innebærer å håndtere et enormt forventningspress fra både fans og mediene.

Southgate var imidlertid krystallklar da han ble spurt om det er noen deler av jobben som skremmer ham.

— Nei, svarte han kort.

Dermed gjør han seg selv til en kandidat når FA skal velge Allardyces permanente arvtaker.

En mann med følelser

— Jeg sa tidligere i uken at det vil være enkelt å se på det negative, men å jobbe med toppspillere og å få arbeide i store kamper er hva jeg vil, sa Southgate.

I kampen mot Skottland viste Southgate mye følelser, og da Adam Lallana satte inn Englands andre scoring gikk han ned på ett kne og slo i luften.

— Jeg liker å vinne, sa 46-åringen.

(©NTB)