Magnus Carlsen (24) er nå inne i de siste forberedelsene før storturneringen Sinquefield Cup, som starter 22. august.

Tirsdag la sjakkverdensmesteren ut en morsom video på sin Facebook-side. I videoen kappsvømmer sjakkverdensmesteren på en flyteleke i et svømmebasseng.

Dette er langt fra første gang Carlsen legger ut videoer av artige stunt i sosiale medier. Langt mer interessant er det imidlertid hvem Carlsen svømmer mot.

Levon Aronian har alltid hatt en god tone med Magnus Carlsen, men fungerer han nå også som verdensmesterens hjelper? Det er spørsmålet mange sjakkinteresserte vil spørre seg de neste dagene. Foto: NTB SCANPIX

For i tillegg til sekundanten Peter Heine Nielsen, er rivalen Levon Aronian (32) med på ablegøyene i bassenget. Se videoen her.

Aronian skal være med i Sinquefield Cup, og har vært én av Magnus Carlsens sterkeste konkurrenter helt siden nordmannen slo gjennom i verdenstoppen. Derfor er det overraskende at armeneren tilsynelatende tar del i nordmannens treningsleir.

— Veldig oppsiktsvekkende

Carlsens manager Espen Agdestein har ikke besvart Aftenpostens henvendelser. Hverken Magnus Carlsen eller teamet rundt ham har tidligere gitt noen indikasjoner om et samarbeid med Aronian.

Det er uklart akkurat hvilken rolle Aronian spiller i oppladningen, og om hvorvidt han hjelper Carlsen på noen måte. Uansett vil videoen føre til en rykteflom i internasjonale sjakkretser.

— Det er veldig oppsiktsvekkende, sier Tarjei J. Svensen, sjakkspiller og mannen bak sjakkbloggen.no.

— Magnus Carlsen har ikke hatt for vane å tilbringe tid med spillere som skal delta i samme turnering like etter. Det er veldig spesielt, siden Aronian er helt i verdenstoppen. De har forsåvidt hatt et godt forhold, men jeg hadde ikke trodd at de ville dra på treningsleir sammen, sier Svensen til Aftenposten.

Aronian var i lang tid nummer to i verden, og dermed regnet som nordmannens aller fremste utfordrer.

De siste månedene har imidlertid armeneren opplevd en spektakulær formsvikt. Derfor er Aronian nå nummer 11 i verden på sanntidsrankingen på 2700chess.com.

VIDEO: Se Magnus Carlsen-stuntet som fikk New York til å måpe.

- Kan tyde på at han har gitt opp

Formsvikten kan være en del av forklaringen på hvorfor konkurrentene tilbringer tid sammen kun dager før turneringsstarten.

— Dette kan tyde på at Aronian har gitt opp å kjempe om verdensmestertittelen. Det ville vært utenkelig å hjelpe Carlsen dersom han var en seriøs konkurrent til å bli verdensmester. Han har falt kraftig på verdensrankingen og han er utenfor topp ti. Det kan ha noe med dette å gjøre, men det blir bare spekulasjoner, sier Svensen.

Turneringen, som arrangeres i St. Louis, USA, er andre del av Grand Chess Tour. Første del ble en stor skuffelse for både Aronian og Carlsen.

Nordmannen ble til slutt nummer syv, en nærmest uhørt prestasjon etter hans upåklagelige standarder.

Aronian havnet på sin side på en 9. plass, med kun nordmannen Jon Ludvig Hammer bak seg på listen.

I Sinquefield Cup får duoen matchet seg mot det ypperste av verdens sjakkgenier.

De andre som deltar er Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura, Veselin Topalov, Alexandr Gristsjuk, Viswanathan Anand, Anish Giri, Maxime Vachier-Lagrave og Wesley So, alle spillere innenfor topp 16 i verden.