TIL LAG-EM: Magnus Carlsen skal være med på det norske laget under EM for landslag i november. Her er Carlsen og Fabiano Caruana ved brettet under Norway Chess. Foto: NTB SCANPIX

Magnus Carlsen deltar i EM - blir spydspiss på Norges lag

— Hvis det betyr medaljer, så fortjener vi dansing i gatene.

Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:

I november møtes den europeiske sjakkeliten til europamesterskapet for landslag på Island. Der skal Magnus Carlsen forsvare den norske æren i Åpen klasse. Det melder Norges Sjakkforbund i en pressemelding onsdag formiddag.

Det er første gang Carlsen deltar i lag-EM siden 2007, skriver sjakkbloggen.no.

— Veldig viktig at Magnus spiller

Verdensmesteren er med på det norske laget sammen med sin gode venn Jon Ludvig Hammer, sin tidligere mentor Simen Agdestein, norgesmester Aryan Tari (16) fra Vålerenga og fjorårets norgesmester Frode O.O. Urkedal (21).

EM-turneringen spilles over ni runder med fire spillere i hver runde.

— Det er veldig viktig for oss at Magnus spiller. Og når han først gjør det,så er det viktig at vi har et lag som er godt nok. Vi har en klar og aktiv filosofi der vi satser på unge spillere. De er blitt såpass godeatdet er ikke veldig kontroversielt å ta dem ut, sier toppsjakksjef Jonatan Tisdall til sjakkbloggen.

Norge har også med et lag i kvinneklassen.

Topp ti

Med Carlsen på laget vil Norge trolig bli rangert blant de ti beste nasjonene før mesterskapet.

— Om noen tar nappville det være veldig bra. Eventuelt rekordplasseringer. EM kan være vanskeligere enn OL, siden noen av topplagene mangler, men det mangler også mangelavere rangerte lag. Når man tenker på hvor sterkt dette mesterskapet er, så vil jeg ikke si noe annet enn å sikte mot den beste plasseringen noen gang. Hvis det betyr medaljer, så fortjener vi dansing i gatene, sier Tisdall om Norges amibsjoner.

Lag-EM har blitt arrangert siden 1957 og har blitt arrangert annenhvert år siden 1997. I 2013 ble mesterskapet arrangert i Polens hovedstad Warsawa. Da vant Aserbajdsjan foran Frankrike og Russland.

Årets mesterskap arrangeres i Reykjavik, nærmere bestemt Laugardalshöll, hvor VM-kampen mellom Bobby Fischer og Boris Spassky fra Sovjet ble spilt i 1972.

Publisert: