HOTEL BRISTOL (Aftenposten.no): Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, uttalte til Aftenposten fredag at det som var et absolutt krav om at Norge skulle til EM i Frankrike i 2016 — da Per-Mathias Høgmo ble ansatt som landslagssjef for et år siden, ikke lenger er like absolutt.

-Målet om EM-spill i 2016 er akkurat det samme. Men da Per-Mathias ble ansatt, kom det ut som at det var absolutt at vi skulle til EM. Alle som jobber med norsk fotball er klar over at vi trenger en litt større snuoperasjon. Den er vi i gang med. Vi sa at vi skal til EM i 2016, vi skal ikke skylde på noe. Det ble sagt og det er fortsatt målet. Men det er også viktig å signalisere at vi er klare over at prosjektet han startet på tar litt tid, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem.Landslagssjefen er glad for signalet fra NFF-ledelsen.

— Jeg synes det er svært positivt at ledelsen i NFF støtter opp om prosjektet vi jobber med langs mange akser. Samtidig er jeg og spillerne ekstremt opptatte av og motiverte for å komme til EM. Det er vårt resultatmål og vi jobber fast etter det. Vi er på en reise, sier Høgmo til Aftenposten.

Bare positivt press

Etter elleve kamper som norsk landslagssjef har Høgmo kun én seier i beltet. Tirsdag starter EM-kvaliken med hjemmekamp mot Antonio Contes Italia.

Høgmo sier han ikke føler noe press for å innfri det som for 12 måneder siden var et krav som til og med Egil«Drillo» Olsen humoristisk beskrev som en skandale hvis ikke ble innfridd.

— For meg som jobber med spillerne og støtteapparatet daglig, så er det nettopp det dette handler om. Det eneste presset jeg opplever er av positiv karakter. Vi driver hverandre fra dag til dag, og vi stiller krav for at vi skal bli en enda bedre fotballnasjon.Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås mener det fortsatt mp forventes at Norge tar seg til EM, som var utgangspunktet da Høgmo ble ansatt.

— Dette er et klassisk ledergrep for å ta av trykk på den og de som skal levere varene. Tanken er god, men jeg er helt klar på at et norsk A-landslag skal ha tydelige og tøffe resultatmål. Med utvidelsen av antall lag i EM er det et realistisk mål, noe vi har lov til å forvente, sier Tjærnås.