To av Norges beste spillere manglet da håndballforbundet innkalte til pressekonferanse på Helsfyr fredag morgen. Heidi Løke forsvant ut av troppen etter et saftig overtråkk og brudd i hælen for halvannen uke siden. Nora Mørk var fraværende på grunn av MR-undersøkelse.

— MR viste en liten stressreaksjon. Hun trener for fullt og spiller kamp lørdag, meldte fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik fredag kveld.

Nora Mørk vil bli fulgt tett når landslaget reiser på treningsleir til Algarve etter den siste EM-kvalkampen, mot Litauen i Spektrum lørdag kveld. Belastningen vil bli tilpasset Mørks venstre tå.

Etter det Aftenposten kjenner til skal Larvik lenge ha visst om tåvondten til høyrebacken, men har ikke ansett det som alvorlig, og neste sesongs Györ-spiller har gitt full gass i kampene.

I midten av april fikk landslaget høre om problemene. Med tanke på det kjøret som følger frem mot OL, ville Thorir Hergeirsson og helseteamet ha full kontroll på situasjonen.

Løke til Algarve?

Heidi Løke måtte melde forfall til de to siste EM-kvalkampene, og hun blir heller ikke med når Algarve-samlingen starter.

— Vi håper at hun kan bli med på den siste uken av samlingen. Det viktigste for henne nå er å ta det helt med ro. Om hun skal komme til Algarve bestemmer vi når vi finner ut hvor mye hun kan være med på, sier Hergeirsson, som stiller med akkurat den samme troppen mot Litauen i Spektrum som han hadde mot Hviterussland i Minsk onsdag.

NHF hadde fredag morgen solgt 4300 billetter og håper tallet er passert 5000 når Spektrum-kvelden starter med Norge-Hviterussland for herrer. Hviterusserne skal være sparringpartnere også i Follo tirsdag før håndballgutta reiser til Slovenia for VM-kvalkamp 11. juni. Returkampen spilles i Dnb Arena i Stavanger 15. juni og har vært utsolgt i lange tider.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: