Mens friidrettsforbundet har mistet sin hovedsponsor har ikke NHF bare greid å beholde sin. Den nye fireårsavtalen ble også rekordstor.

– Dette er med på å lage en plattform og gi oss forutsigbarhet. Stabilitet er ekstremt viktig. Det gir trygghet å vite at det ligger en pakke der i fire år, sier håndballjentenes sjef, Thorir Hergeirsson, som også selv har sørget for stabilitet. Han får med seg både assistenttrener Mia Högdahl og keepertrener Mats Olsson frem til EM på hjemmebane i 2020. Den forrige avtalen med Gjensidige var verd 40 millioner. Det nye er at nå kommer også herrelandslaget inn i porteføljen til forsikringsselskapet, som blir draktsponsor for gutta til Christian Berge. Avtalen sikrer også Gjensidige tittelsponsoratet for en årlig firenasjoners turnering for herrer.

Avtalen skal undertegnes i pausen mellom de to kampene i Spektrum lørdag kveld. Først spiller gutta treningskamp mot Hviterussland – som oppkjøring til VM-kvalifiseringen mot Slovenia – og deretter avslutter damene kvelden med EM-kvalkamp mot Litauen.

MER OM HÅNDBALL:

Langsiktig satsing

– Vi har vært på lag med Håndballjentene i 25 år. Dette er en av de lengste hovedsponsoravtalene i norsk idrett. Noen hos oss lurte på om vi heller skulle finne noe nytt å sponse, men det skal vi ikke. Håndballjentene er det mest spennende sponsorobjektet i Norge i dag, og herrelaget er i positiv utvikling. Gode lag, god kultur og gode resultater er noe vi ønsker å assosiere Gjensidige-merket med også framover, sier konserndirektør Cecilie Ditlev-Simonsen i Gjensidige, som understreker at tiden da man sponset fordi sjefen var glad i idrett er forbi.

– Nå måles effekten av det man investerer, og samarbeidet med Håndballjentene gir oss masse tilbake i form av merkevarebygging, økt forsikringssalg og stolthet blant ansatte, tilføyer sponsorsjef Stian Grøstad, som har forhandlet frem avtalen sammen med Ditlev-Simonsen.

Jentene får stjernebesøk

De mange millionene skal ikke bare gå til NHFs mange landslag, men også til utvidet satsing på økt oppmerksomhet og rekruttering til håndballen. De siste to årene har Gjensidige sammen med NHF etablert et prosjekt der partene rekrutterer et jentelag – Minihåndballjentene — med spillere i alderen 9–12. Jentene blir maskoter for landslaget, får delta på landslagssamlinger og får følge Håndballjentene et helt år. På toppen av det får jentene og klubbene deres i tillegg besøk av en landslagsspiller som reiser ut og gir en treningsøkt. Landslagsstjernene gir tilbake til breddeidretten gjennom å skape gode opplevelser og entusiasme i lokalmiljøer rundt om i landet, og er blitt en snakkis blant yngre håndballspillere. Til kampen i Spektrum kommer årets 16 Minihåndballjenter, som denne helgen får være med på trening og spise middag med spillerne.

Den nye avtalen legger opp til videreføring av prosjektet og etablering av en tilsvarende satsing på guttesiden.

– Det er fint at vi også får et minihåndballprosjekt som skal omfatte gutta. Vi trenger all den rekrutteringen vi kan få, sier herretrener Christian Berge.

En forsikring for fremtiden.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: