TROMSØ: – Det var et relativt forventet uttak. Tore har hatt en solid stigning og sikrer sitt kandidatur på landslaget. Egil (Olsen red.anm.) var veldig fornøyd med Tores innsats da han var her oppe og så. Siden har han fått gode rapporter etter kampene mot Bodø/Glimt, Molde og Lyn. Tore var alltid relativ trygg på en plass i troppen, sier TIL-trener, Per-Mathias Høgmo.

Ingen Høgli

Den største overraskelsen var kanskje at høyreback, Tom Høgli, denne gangen var utelatt fra troppen.

– Tom var med i diskusjonen, men det var nok skaden hans som gjorde at han ikke er med denne gangen. Han var ganske nær uttaket, og vil helt sikkert være aktuell igjen til neste tropp, sier Høgmo.

TILs toppscorer, Morten Moldskred, var i går tilbake i scoringsform, men har vært for ujevn til å bli tatt med på landslaget mener Høgmo.

Se hele uttaket her!

"Drillo" følger Moldskred

– Morten har Egil fulgt tett. Stabiliserer han seg på det nivået han kan være på, og var tilbake på nå sist kamp, vil han nok øke sjansen for landslagsspill, men det er trangt om plassene, og mange som kan bekle ulike roller. Beste garantien for han er å prestere med TIL og ute i Europa. Morten har variert i prestasjonene. På sitt beste holder han landslagsklasse, så klarer han å stabilisere seg på det nivået han kan være på, vil han være hyperaktuell, sier Høgmo.

LES OGSÅ:

Reginiussen på back?

Men nå er det altså Tore Reginiussen det er snakk om denne gangen, og på Alfheim i dag lanserte Høgmo ideen om Reginiussen som høyreback.

– Det spørs vel. Jeg har ikke spilt nå særlig på backen, og det er vel heller ikke drømmeposisjonen min, og da tror jeg det vil være tøft å spille der i en landskamp, sier Reginiussen, som likevel var godt fornøyd med uttaket.

– Det har svingt en del for både egen del og for lagets del, så jeg var ikke helt sikker på uttaket, men det er fin bekreftelse på at man gjør noe riktig. Nå er fokuset på å prestere bra på treningene og holde fokus på meg selv, sier Reginiussen.

Se hele uttaket her!

– Tøff konkurranse

Noe overraskende var det at Morten Fevang fra Odd ble tatt ut. Og høyst sannsynlig er det Fevang og Kjetil Wæhler, Reginiussen kjemper om en plass i startoppstillingen mot.

– Jeg har ikke sett Fevang så mye, men han spilte bra her oppe. Det er tøff konkurranse på alle plassene. Det er gode spillere begge to, så jeg får gjøre mitt beste og ta det derfra, og bare konsentrere om meg selv, sier Reginiussen, som gjerne skulle sett at flere av lagkameratene fikk sjansen.

– Så klart hadde det vært artig og fått flere lagkamerater med. Morten viste i går at når han er i toppform, er han en klassespiller. Presterer han jevnt der, vil han være veldig aktuell, sier Reginiussen.