Starts keeper Kenneth Høie var lansert. Det samme var kaptein Geir Ludvig Fevang.

Mange trodde kristiansander Kristofer Hæstad ville komme med etter sitt formoppsving i Vålerenga, og tidligere lagkamerat Fredrik Strømstad var trolig også på vurderingslisten.

Det samme med Atle Roar Håland fra Kvinesdal — som har vært en viktig bidragsyter til at OB er et topplag i dansk serie.

I tillegg var kristiansander og Odd-back Steffen Hagen lansert av trener Dag Eilev Fagermo som en løsning på høyrebackproblemet.

Drillo tok ut 21 spillere, men valgte ingen av dem med bløte konsonanter.

- Jeg vil ikke gå ut å kritisere Drillo, men hadde gjerne sett at Atle Roar Håland og Kristofer Hæstad kom med i troppen. Og Geir Ludvig Fevang er en bra spiller - som også de som er tatt ut er, sier Nordlie etter at Drillo har offentliggjort troppen til kampene mot Nederland og Makedonia.

Den tidligere Start-treneren mener at de to førstnevnte har ting å bidra med internasjonalt.

— Det jeg har sett av Doffen som indreløper de siste 2-3 kampene gjør at de som har avskrevet ham som landslagsspiller bør tenke seg om igjen. Han har vært meget bra. Håland er en klassemidtstopper, og en ette rmin mening glemt spiller. Folk tror ikke han er rask, men han er ekstremt hurtig, og en av de klokeste fotballhodene jeg har trent. Sammen med Brede Hangeland ville han dannet et internasjonalt midtstopperpar, mener Nordlie.

Se hele uttaket her!

LES OGSÅ:

Uenig i argumentasjonen

På pressekonferansen i Oslo innrømmet Drillo at Fevang var aktuell, men at man heller valgte Simen Brenne, siden han passer bedre som indreløper i 4-5-1-formasjon. Uten å ta stilling til hvem av sine to tidligere spillere Nordlie ville valgt, sier han at posisjonen passer begge like bra.

- Begge to er kanonbra bak spiss, og begge passer perfekt som indreløper. Geir Ludvig er en boks til boks-spiller som jeg har stor sans for. Det var også derfor jeg hentet ham til Start som indreløper, sier Nordlie om overgangen på senhøsten 2005. Starts sportsdirektør Svein Mathisen mener Drillo ikke kan kritiseres for uttaket.

— Der er Drillo som har best oversikt. Vi har sett resultater fra han som landslagssjef før, så hvis vi ikke stoler på ham i den jobben, så kan vi ikke stole på noen, sier Starts sportsdirektør Svein Mathisen til fvn.no.

— Jeg synes det hadde vært fortjent at de to Start-spillerne hadde kommet med, men hvis du hadde spurt andre sportsdirektører, ville de også sagt det samme om sine spillere. Atle Roar har vært god, men sliter jo med en strekk nå, mens Fredrik har spilt mindre i det siste. Doffen synes jeg også har vist landslagsklasse den siste tiden. Men jeg er kanskje litt lokalpatriotisk, sier Matta.

Tror ikke på 2005-reprise

Drillos uttak uten en eneste sørlending blir hans andre på rad. Før Sør Afrika-kampen ble imidlertid Doffen etterinnkalt - uten å kunne stille på grunn av skade.

Mathisen tviler på at dagens Start-lag, som ligger på sølvplass i eliteserien, vil kopiere 2005-årgangen - som på det meste produserte seks landslagsspillere samtidig (Strømstad, Hæstad, Håland, Bård Borgersen, Alex Valencia og Marius Johnsen).

— Men vi har nok muligheten til å få med en eller to hvis vi fortsetter som nå, sier Mathisen.

Heller ikke Clarence Goodson eller Hunter Freeman kunne juble over landslagsplass mandag. Duoen var ikke med i den amerikanske troppen til kampene mot Honduras og Costa Rica.