LONDON (Aftenposten): 24 timer før FIFAs mektige president, Sepp Blatter offentliggjør hvem som får arrangere fotball-VM 2018, har en blanding av sinne, frustrasjon og panikk bredt seg i den engelske FA-delegasjonen.

Fra å være favoritter til å få mesterskapet i 2018, frykter England at de nå har fornærmet og ydmyket FIFA-pampene så kraftig at de snur ryggen til— og stemmer for Russland eller spleiselaget til Spania/Portugal. Årsaken er BBC-dokumentaren «FIFAs dirty secrets» , som ble sendt sent mandag kveld.

SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

Råtne egg

Der hevder BBC at tre av FIFA-sjefene som i morgen skal avgjøre fotball-VM 2018s skjebne, har mottatt bestikkelser i størrelsesorden 100 millioner dollar. Bestikkelsene skal ha blitt utbetalt via FIFAs tidligere markedsføringsselskap ISL på 90-tallet, som takk for at de bidro til å skaffe selskapet kommersielle kontrakter.

I tillegg skal en fjerde FIFA-sjef ta tjent millioner av kroner på svartebørshandel foran fotball-VM i Sør-Afrika. Denne personen, Jack Warner, er mannen England må ha på sin side om landet skal vinne VM-kampen. Han deltar i et treblokks-samarbeid, med blant annet USA og Guatemala, og glipper hans stemme, glipper VM.

Statistikksenter Premier League:

Rasende

— BBCs beslutning om å sende denne dokumentarene bare tre dager før beslutningen tas, er upatriotisk og sensasjonsdrevet. Dette er bare pinlig for BBC, og til stor skade for Englands sjanser, raser sjefen for «England 2018», Andy Anson, og legger til:

— FIFA-styret er som et brorskap. Dersom du sårer en av dem, sårer du alle.

To suspendert

Det taler heller ikke til britenes del at det var avisen The Times for vel en måned siden avslørte at to andre FIFA-styremedlemmer var villig til å ta imot penger for stemmegivning. Disse to er nå suspendert fra FIFA-styret for to år.

Det var derfor en formidabel jobb som ventet fotballkongen David Beckham, prins William og statsminister David Cameron da de i går ettermiddag ankom vinterkulden i Zürich. Det skal trolig mye dining&wining til for å varme opp gretne FIFA-sjefer.

Cameron sier han ikke er bekymret.

— Jeg har bare et fokus her, og det er å bringe VM hjem. Jeg skal vise dem glansen av engelsk fotball. Det kommer til å være den eneste bekymringen, sier statsministeren til BBC.

David Beckham snakket med Blatter i går, og BBC ble kort nevnt i samtalen.

— Det er helt klart ikke det hyggeligste å snakke om. Jeg tror vi gjorde det klart for ham at om vårt land får VM, så vil mediene våre stå fullt og helt bak arrangementet, sier Beckham.

Den tunge engelske delegasjonen er heller ikke alene om å gjøre seg lekre for de 23 stemmeberettige i FIFA-styret. Glamourfaktoren har vært høy i og rundt luksushotellene de siste dagene: Bill Clinton, Vladimir Putin og Emiren av Qatar er observert, det samme er Hollywood-stjernene Elle Macpherson og Nicole Kidman. De to sistnevnte skal hjelpe Australia til å få mesterskapet i 2022. ## VM-kandidatene

Nasjonene som kjemper om å bli VM-arrangør i 2018 og 2022, i bookmakernes oddsrekkefølge:

2018

England, Russland, Spania/Portugal, Nederland/Belgia

2022

Qatar, Australia, USA, Japan, Sør-Korea

FIFA annonserer avgjørelsen i Zürich i morgen kl. 16.