Viking er tynt besatt både i forsvaret og på topp, og klubben varslet tidligere i år at minst en spiss skal inn. Det er det ikke sikkert at blir noe av.

– Nye spillere er ikke nødvendigvis den riktige løsningen på våre problemer, sier sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad.

Så langt har han ikke lykkes med å erstatte Andrius Velicka etter overgangen til skotske Rangers. Viking ble enige med HamKam om en overgang for østerrikske Roman Kienast, men partene klarte ikke bli enige om Kienasts personlige betingelser.

Nå er spissen klar for Helsingborg.

– Vanskelig marked

Hvem Viking nå har i kikkerten er uvisst. Bodø/Glimts Thiago Martins, Lillestrøms Olivier Occean og Arild Sundgot har alle vært trukket frem som aktuelle kandidater.

Fredag 1. august åpner overgangsvinduet, og Viking har fortsatt ikke noen erstatter på plass. Østenstad mener markedet er vanskelig.

– Det er ikke sikkert at vi kjøper noen i dette overgangsvinduet, sier Østenstad. Han har følgende begrunnelse:

– Det er et veldig vanskelig marked. Alle vil ha den samme tingen, og dermed må en betale mye mer enn det er verdt. Vi har midler, men må passe på å bruke penger med mindre vi er helt sikre på at det er en god investering, sier han, og fortsetter:

– Det har seg sånn at de som er tilgjengelige, er det av en grunn. Og de som i utgangspunktet ikke er til salgs må en betale langt mer enn normalt for, avslutter han.