STAVANGER: Viking fikk en alt annet en bra oppladning på sitt Uefacup-eventyr etter at Vetras

Antoliy Ostap scoret et omdiskutert mål i kampen de spilte i Litauen for 14 dager siden.

Siden den gang har Nicoali Stokholm slitt med å legge episoden bak seg.

— Jeg har gledet meg til denne kampen i 14 dager, og jeg er forferdelig glad at vi nå står som seiersherre, sier kapteinen.

- Tar gjerne målet

Om seieren smakte godt, forverret det nok ikke smaken at han kronet dagen med kampens to eneste scoringer. Først på et frispark, så på straffe.

Bare tre minutter ut i kampen fikk Viking frispark fra hjørnet av sekstenmeteren. Kaptein Nicolai Stokholm vridde frisparket inn i feltet mot avventende medspillere. Men ballen så ut til å suse rett forbi alle i målgården og inn i nettet bak Vetras keeper.

— Hehe. De er veldig lenge siden jeg har scoret to mål i en kamp. På den første scoringen tror jeg kanskje ballen går via noen. Men det var jeg som tok sparket, og hvis ingen melder seg tar jeg den gjerne, gliser en fornøyd Stokholm.

Merket presset

Han legger ikke skjul på at han merket presset.

— Jeg sa på forhånd at det hadde vært en skandale om vi ikke hadde tatt oss videre fra denne runden. Både fordi vi er et bedre lag enn Vetra, og fordi vi burde slå dem. Og ikke minst på grunn av måten de scoret mot oss i det første oppgjøret. Vi var fulle av hevnlyst, sier han.

5650 tilskuere hadde tatt turen for å se oppgjøret denne flotte torsdags kvelden.

Håper på dansk lag

Viking ble med seieren klar for andre kvalifiseringsrunde til Uefa-cupen. Også i den neste runden er Viking seedet, og slipper dermed unna de største gigantene.

I morgen klokken 13.00 får Viking svaret på hvem som blir neste hinder på veien mot gruppespillet.

— Jeg har ikke satt meg helt inn i hvem vi kan møte og ikke, men jeg håper ikke vi trekken en for god motstander. Et dansk lag hadde ikke gjort noe, mener han.